Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Angst in mijn  hart

(1/1)

kernheimer:
ik krijg over een weekje of 2 mijn intel...en om heel eerlijk te zijn, ik zie er niet naar uit. ik heb in 92 de pc afgezweerd/t...oeps... en ik zie er niet naar uit een computer te krijgen die niet meer different thinked..dus mijn vraag is misschien onnozel, ( excuus ) maar wordt mijn macje straks nu ook een pc bak?? ook als ik me gewoon afzijdig houdt van dat windows gebeuren??? gewoon niet installeer en doe of mijn neus bloedt?
of is het nu toch een grijze bak geworden in een hip doosje??
ik maak me gewoon echt ongerust, als ik berichtjes lees op het net, waarin pc gebruikers wordt opgeroepen nu ook een HIPPE computer te krijgen, met 'ons' logo erop en gewoon te kunnen xp-en.
ik ben als de dood dat ik straks een hippe doos met windoos heb.maak ik me gwoon ongerust voor niets? of zijn  hier ook gebruikers die al gillend van enthousiasme me dit kunnen verkopen?
arme Steve J....
ik hoop niet dat hij zijn zieltje verkocht heeft aan de duivel..maar nu weer serieus, Moet ik me zorgen gaan maken over de veiligheid? over programma's die niet meer willen?? kan ik gewoon alles installeren zoals nu  op mijn G5je of niet??
ik vind het nog steeds allemaal onduidelijk.
Ik heb er misschien ook teveel mijn ogen voor dicht gehouden....Welke programma's willen nog niet? en welke lopen als een trein??? doen jullie 'wel-intellers' er ook perse xp op? of mag je het lekker weglaten? als je het weglaat, loopt die intel chip dan nog goed?
tja....pc's voor het laatst in 92, zoals ik al zei.... ik snap niets van die windows dingen.groet
kernheimer

G Force:
Het scheelt dat Windows niet veranderd is sinds '92 dus dat gaat je nog wel lukken.  :wink: Wanneer jij geen behoefte hebt aan Windows dan moet je het ook niet gaan installeren en dan is de Mac nog steeds een Mac met alleen een ander merk processor. Voor de duidelijkheid om Windows te kunnen installeren moet je eerst Boot Camp gebruiken. Pas met Boot Camp op je Mac heb je een multi platform Mac waar je naast OS X Windows kunt gebruiken.
Dus geen zorgen over veiligheid zolang je het bij OS X alleen houdt.Je ziet het allemaal veel te somber in. Je hebt helemaal niets met Windows te maken en dat hoeft ook niet. Boot Camp gewoon negeren en je hebt een snelle Mac die alleen OS X draai zoals het hoort. Er veranderd eigenlijk helemaal niets t.o.v. je G5 behalve extra snelheid. Nogmaals Boot Camp is een optioneel stukje software dat je apart moet downloaden.

JH:
Trouwens, als je nu al een G5 hebt (welk model dan ook), dan is er toch geen dringende reden om naar een Intel-Mac over te stappen ? G5'jes voldoen nog ruimschoots voorlopig.En over Windows : daar hoef je, zoals reeds gezegd, niks mee te maken te hebben als je dat niet wilt.
Het enige nadeel van de Intel Macs, is dat veel programma's (nog) niet (optimaal) erop draaien.

vonne:
Het is niet rationeel, maar ik deel je ongerustheid. Niemand weet wat de strategie van Apple is. Het bedrijf is heel goed in verhullend marketing blabla. Jarenlang afgeven op Intel en dan in zee gaan met ze. Vorig jaar nog zweren dat er geen Windows opkomt en vanaf 10.5 wordt de Windowsmogelijkheid in MacOS gebouwd.Misschien is gewoon het doel om meer Macs te verkopen. Ook al zou ik niet met OSX te maken willen hebben, de iMac en de mini zijn hele mooie desktops en daar draait Windows nu ook op.Misschien moeten we ons over een paar jaar wel zorgen maken. Ik denk dat gamesmakers, maar ook grote softwaremakers hun programmatuur niet meer voor OSX geschikt zullen maken. 'Zet er ook maar Windows op' zal de redenering zijn. Misschien, zoals sommigen denken, zullen er veel switchers komen die OSX ontdekken en dat hun nummer 1 besturingssysteem maken. Maar voor jou: Bootcamp lekker laten waar het is.

Leon:
van het ModeratorTeam AUB niet het zoveelste draadje over angst en doemdenken met betrekking tot Windows/Intel/virussen/etc. Daar hebben we nu wel meer dan genoeg draadjes over lopen. Sluit maar even aan in een van de draadjes.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie