Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Noob Linux vraag

<< < (7/7)

boiing:
:happy:

Dan maar geen goeroe, ik denk dat de tip van Jakko W probeer te onthouden. Thanks!

MacFrankie:

--- Citaat van: Jakko W, 10 april 2021 - 10:56 ---... — en als je slim bent doe je iets als de alias dir="ls -l" dat ik standaard in ~/.profile zet ...

--- Einde van citaat ---
Een echte Unix guru gebruikt "ll" ipv "dir"!  :cool:

Jakko W:

--- Citaat van: puk1980, 10 april 2021 - 11:57 ---Een beetje Unix goeroe kent de standaard octalen uit zijn hoofd. :smile:

--- Einde van citaat ---
Ja, dat is net zoiets als regels voor hoe je je mes en vork hoort te gebruiken: het heeft geen praktisch nut, maar dan kun je zien wie wel en wie niet weet hoe het hoort :tounge:

Maar afgezien daarvan geeft je voorbeeld goed weer waarom de letters meestal gewoon handiger zijn: met de cijfers werkt het goed als je precies weet op welke waarden je alle drie de bits wilt hebben. Maar als je er maar eentje aan wilt passen, wordt het ingewikkeld. Wil je de schrijfrechten uitzetten met cijfertjes, dan moet je bijvoorbeeld eerst kijken/bedenken of het een uitvoerbaar bestand is (en uitvoerbaar voor wie?).


--- Citaat van: MacFrankie, 10 april 2021 - 13:30 ---Een echte Unix guru gebruikt "ll" ipv "dir"!  :cool:

--- Einde van citaat ---
Echt? Weer wat geleerd. Ik ben al bijna 35 jaar gewend aan dir, en ook de eerste Linux die ik gebruikte (SuSE) had dat als alias, dus ik doe dat ook gewoon op m’n Macs. En elke andere Linux die ik ergens voor nodig heb :)

eoms:
Beetje OT, met de app iSH heb je ook een terminal op iPhone.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie