Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Snow Leopard emu in Big Sur - VirtualBox hulp gevraagd

<< < (2/2)

boiing:
Jammer.. Overweeg Parallels. Dat is 2 keer klikken, klaar vergeleken met dit plan. In Parallels installeer je macOS gewoon direct vanuit de gedownloade installer.

iSan:
Dat kost mij wel al €80 aan 1 licentie. Even nadenken of dat zich terugverdient. Want elke update moet betaald worden. Laatste update kost ook al gauw €50. Ik moet er niet aan denken, dat bij volgende macOS Parallels niet meer werkt. Hoe lang gaat deze Parallels versie mee?

Terwijl ik alleen PDF's wil checken voor drukwerk op Acrobat pro 8 of 9. Die functie zit er niet in bij andere PDF Reader alternatieven. (Opmaak doe ik dus onder Affinity Publisher)

mcmt:

--- Citaat van: iSan, 10 maart 2021 - 11:24 ---Dank je zeer voor de link, ik strand al bij installatie (shell gedeelte) vanuit iso. Het pakt niet.

--- Einde van citaat ---
Bedoel je dat het aanmaken van de ISO gelukt is, maar dat je bij het opstarten van de installer in die shell prompt komt?

iSan:
Klopt. Bij wikibooks staat:

--- Code: ---14. Boot by clicking "Start".
15. When it boots, you will see some data being displayed.
16. This part needs clarification - UEFI Interactive Shell loads, but nothing happens. If you use the command "exit" you can shift to the EFI menu, but changing the settings doesn't seem to affect the progress of the UEFI Interactive Shell, which stops at the Shell> prompt.
17. After a while, you will need to choose the language for installation. Choose your own language.
18. Then you will be asked where to install macOS.
--- Einde van code ---

Bij punt 16 krijg ik alleen shell prompt te zien. Heb wat geprobeerd door te typen op exit. Er gebeurt niks, ik wil gewoon opstarten.

ps Over 'Create ISO Installation Media'
toen CDR vanuit DMG bestand aangemaakt werd, heb ik '.cdr' handmatig veranderd in '.iso'. In Terminal was het niet gelukt. Was dat ook goed? Of is dit de euvel geweest?

Ter info: Het is nu High Sierra ipv Snow Leopard.

mcmt:

--- Citaat van: iSan, 11 maart 2021 - 08:58 ---Over 'Create ISO Installation Media'
toen CDR vanuit DMG bestand aangemaakt werd, heb ik '.cdr' handmatig veranderd in '.iso'. In Terminal was het niet gelukt. Was dat ook goed? Of is dit de euvel geweest?

--- Einde van citaat ---
Dit zou normaal geen problemen mogen geven.

Heb daarom ook eens geprobeerd dit scenario te volgen om een High Sierra ISO aan te maken en te gebruiken in VB op Catalina. Ik stuit op hetzelfde probleem als jij. Blijkbaar zit het probleem in de manier waarop de ISO gemaakt is. Ook het all-in-one script heb ik even geprobeerd, maar dat vereiste een upgrade van de shells en ik had daar geen zin in.

Heb intussen andere scripts voor de ISO gevonden:


--- Code: ---hdiutil create -o /tmp/HighSierra -size 6000m -volname HighSierra -layout SPUD -fs HFS+J

hdiutil attach /tmp/HighSierra.dmg -noverify -mountpoint /Volumes/HighSierra

sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/HighSierra --nointeraction

hdiutil detach /volumes/Install\ macOS\ High\ Sierra

hdiutil convert /tmp/HighSierra.dmg -format UDTO -o ~/Desktop/HighSierra.cdr

mv ~/Desktop/HighSierra.cdr ~/Desktop/High\ Sierra.iso

--- Einde van code ---

(Best lijn per lijn in Terminal plakken en uitvoeren.)

Deze instructies gaan ervan uit dat de installer "Install macOS High Sierra" heet, in de applicaties folder staat en ca. 5.23 GB groot is. Het resultaat zou bestand "High Sierra.iso" op de desktop moeten zijn. Je moet wel enkele tientallen GB beschikbaar hebben.

Hiermee heb ik een ISO kunnen installeren in VB, en High Sierra is intussen gestart.

Er wordt een tijdelijk bestand "HighSierra.dmg" aangemaakt in /tmp. Dat verdwijnt bij een reboot van je Mac of je kan het manueel verwijderen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie