Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Van ecosysteem Apple naar ecosysteem van?? (#durftevragen)

(1/11) > >>

Dekwoje:
Goedemiddag Macfreaks,

Even mijn situatie. Ben 51.. tot 10 jaar terug altijd met windows gewerkt.. (ook herstellingen, gamen, enz..)
Dan de overstap gemaakt naar Apple. Eerste met de iMac.. dan naar de Macbook.. en nu al 3 jaar de Macbook M1. Dit steeds met op regelmaat andere iPhone, Apple watch, Airpods..

Ook aan TV de Apple TV.. dus het hele ecosysteem van Apple. En dat werkt inderdaad goed, tot zeer goed.

Maar soms zeggen ze "veranderen van spijs doet eten". Dus waarom niet eens alles verkopen en gaan voor een toplaptop, deftige telefoon met Android, een ander horloge, enz.... Eens opnieuw de ander kant.

Zijn er personen hier die dit ook gedaan hebben of overwogen hebben?
Zo ja? Tevreden?

Wat zijn de topalternatieven voor een ecosysteem voor;

Macbook air M1

Iphone 15

Airpods pro

Apple watch

Apple TV

Merci en fijn weekend aan allen!

#durftevragen  :woot:

nnsa:

--- Citaat van: Dekwoje,  4 november 2023 - 14:22 ---Maar soms zeggen ze "veranderen van spijs doet eten"…

--- Einde van citaat ---
Ze zeggen ook “bezint voor ge begint”…

Waarom zou je van een perfect werkend (eco) systeem afstappen, waar je zeer tevreden over bent, naar een ‘houtjes touwtjes’ oplossing, gecombineerd met het aanleren van andere werkwijzes, andere menu’s, andere software etc.

Tenzij je ICT-er bent en het allemaal ‘gesneden koek’ voor je is, dan zou ik zeggen leef je uit…, maar pas op dat je je niet verslikt…

SmurfGTL:
ik gebruik vaak meerdere platformen maar werk sinds 2017 hoofdzakelijk met Apple dus kan hier mijn ervaringen neerschrijven.

MacBook Air:
HP Probook of Surface laptop; werkt gewoon goed, de HP is gemaakt van plastic en voelt dus niet zo "premium" aan maar ze kunnen wel degelijk tegen een stootje. Ik gebruik hem op bouwterreinen en in fabriekshallen en sta er nog steeds van versteld dat dat ding nog lang niet stuk is. Met de surface geen lange termijn ervaring.

iPhone (ik heb zelf een 13):
De Samsung Galaxy S zijn prima telefoons, en kunnen alles of meer wat een iPhone kan. Ik heb er zelf ook ééntje van de firma, maar een iPhone werkt veel prettiger. Met die Samsung zit ik vaak te klooien om de zaklamp te gebruiken of hem te ontgrendelen, snel de camera open te swipen bij een vergendelde telefoon,... bij de iPhone (eender welke die ik gehad heb) werkt dit gewoon vlot.

Airpods:
Enkel goedkope draadloze Sony's getest, zat niet goed tijdens het sporten, een gesprek voeren met iemand anders terwijl ik ze in had lukte niet,... geen aanrader. Airpod's zelf heb ik niet getest, ik gebruik gewoon de bedrade versie die destijds bij een iPhone SE 2020 meegeleverd werd.

Apple Watch:
Ik heb zelf een Polar met fysieke knoppen. Kan in vergelijking met de Watch veel minder, kost ook minder, maar fysieke knoppen zijn handig als je handschoenen draagt. Bij mij doet het dan ook dienst als sporthorloge met notificaties, voor een echte smartwatch zou ik persoonlijk bij Apple blijven.

Apple TV:
Heb al 3-4 jaar een Android TV van mijn provider, het eerste anderhalf jaar was dat een verschrikkelijk ding. Traaaaag opstarten, regelmatig een vastloper zo hard dat de stekker uittrekken en 10min wachten de enige optie was.
Ergens in maart 2022 - aan het begin van de energiecrisis heeft het ding een update gekregen waardoor die "trager opstart maar minder stroom verbruikt". Sinds die update werkt het als een zonnetje en start het nog eens razendsnel ook. Enige nadeel op dit moment? Ik kan for all mankind er niet op kijken.

PatGel:
@ Dekwoje:iPhone: ik heb iPhone 12 Pro Max (15 Pro max is besteld) daarvoor altijd de toptoestellen van OnePlus, Nokia,Pixel, maar voor mij...nooit nog Android.

Airpods pro: gemakkelijk in gebruik, niet hinderlijk.

Apple watch: Ik vind die (kan aan mij liggen) fragiel en breekbaar. Ik heb de Garmin Fenix 6 Sapphire met lederen bandje 1000 euro, veel degelijker dan AppleWatch (naar mijn bescheiden mening).

Apple TV: gebruik ik niet, hier Google op de TV.
MacBook: ik had de MacBook Pro 13 inch, maar heb hem aan mijn studerende kleindochter gegeven toen ze ging studeren, en heb toen een Mac Studio gekocht.

Ik blijf bij Apple, alles wat je hebt of koopt werkt naadloos samen.           

Ziegler:
Voor €1000 heb de Apple Watch Ultra. Die is behoorlijk degelijk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie