Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Verschil schijfruimte Boot Camp

(1/1)

bramvh:
Goedemorgen,
Uiteraard gezocht, maar geen antwoord kunnen vinden. Ik draai via bootcamp windows 10 op mijn Macbook pro. Werkt perfect. Alleen is het zo dat als ik in mijn MacOS kijk, zie ik bij mijn Windows partitie 8gb (van de 40gb) vrije ruimte. En je raadt het al, in mijn Windows partitie krijg ik de melding te weinig schijfruimte, en zie ik 800mb vrij.
Iemand idee hoe dit kan? Ik heb alleen noodzakelijke software op mijn partitie draaien (3gb totaal).
Een grotere partitie is een oplossing, maar verklaart de verschillen niet.
Iemand hier dezelfde ervaring? En een betere oplossing?

doctor_apple:
Ik kan het niet toetsen, maar zou het niet zo kunnen zijn dat macOS kijkt naar alle zichtbare en non-systeem bestanden en dat daarmee bepaalde systeembestanden, zoals het geheugenwisselbestand (swapfiles).

Afhankelijk van het interne geheugen worden kunnen de bestanden toch een paar gigabyte aan ruimte in beslag nemen. Als je voldoende geheugen hebt (16GB of meer) dan kun je dit overigens uitzetten, maar er zijn dan wel de nodige beperkingen die je moet overwegen (beperkt aantal programma's die je tegelijk kunt draaien, bijvoorbeeld).

Maar mijn advies zou zijn: grotere partities. Ikzelf werk met partities van 50GB als minimum voor een systeem met software, maar vaker nog 64GB. Voor een tweede systeem heb ik eigenlijk meestal aan 64GB voldoende.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie