Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Welke Linux voor MacBook Pro model mid-2014?

<< < (2/3) > >>

tomubuntu:
Google eens op “distrowatch”. Hier vind je heel wat informatie.
Persoonlijk heb ik vroeger mijn moeder (totale computerleek) geholpen met Ubuntu te installeren. Hierdoor kreeg ik veel minder telefoons voor hulp dan bij de eerder geïnstalleerde Windows… Nu zou ik kiezen voor Mint, waar meer codecs ed in de installatie zitten.

puk1980:

--- Citaat van: tomubuntu, 19 november 2022 - 07:27 ---Nu zou ik kiezen voor Mint, waar meer codecs ed in de installatie zitten.

--- Einde van citaat ---

Linux Mint 17 on the MacBook Pro

[TUTORIAL] Installing LinuxMint on a Modern Macintosh

vanAncum:
Dank voor jullie reacties.

Inmiddels heb ik Big Sur er op gezet nadat ik de accu vervangen had en nieuwe thermische pasta op de processor en koeler had gesmeerd. Hardware matig loopt de MacBook Pro nu als een zonnetje zonder dat vervelende gezoem van de koeler.

Sommige werkzaamheden gaan langzaam. Bv een YouTube filmpje openen in zowel Safari als Chrome duurt gewoon lang. Word openen duurt ook wel behoorlijk lang. Ik neem aan dat Big Sur toch behoorlijk wat resources wegkaapt bij deze processor.

Ik kijk het een tijdje aan en dan neem ik misschien toch de stap naar Linux Mint. Hier heb ik idd wat ervaring mee en ik hoop dat alle hardware wordt herkend door Mint. Mijn schoonmoeder heeft jaren een goedkope Dell laptop gebruikt met Linux Mint en daar nooit problemen mee gehad.

Ik weet wel dat, als bepaalde hardware niet wordt herkend door Linux tijdens de installatie, het een behoorlijke uitdaging kan zijn om het geïnstalleerd en geconfigureerd te krijgen.

Wordt vervolgd..... ;-)

MacFrankie:
Nieuwe macOS versies (zo ongeveer vanaf het macOS heet ipv OS X) moet je op een SSD geïnstalleerd hebben, Macs met HDD of fusion drive zijn niet in staat om daar snel mee op te starten of apps te starten. Eenmaal gestart werkt het aardig.

doctor_apple:
Heel goede ervaringen met OpenSUSE

https://www.opensuse.org/#Leap

Met instructies voor macOS

https://en.opensuse.org/SDB:Create_a_Live_USB_stick_using_macOS

Ondersteuning van meeste hardware is bijzonder goed. Dit is geen foefjes of bling-bling distro, maar een bijzonder stabiele distributie met goede ondersteuning voor zaken als randapparatuur en bovenal: mac hardware.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie