Supportvragen Mac > Alternatieve OS-en en emulatie

Win on Mac: hoe zit het met virussen etc.?

(1/3) > >>

YoramIH:
Wanneer je Windows installeert op je IntelMac zullen er ongetwijfeld virussen, wormen, spionnen en meer van die onsmakelijke elementen op je harde schijf terechtkomen. Afgezien van het feit dat sommige virussen je hele schijf onklaar kunnen maken, kun je ervan uitgaan dat deze virussen et alii niets kunnen uitrichten op het moment dat je weer in Mac OS X opstart?(Bewerkt door YoramIH om 10:28, 6-04-2006)

Leon:
[news]Zolang je de Windows installatie op een aparte schijf hebt staan kan een virus in principe géén schade aanrichten op je Mac. Net als binnen Virtual PC (of andere PC emulatie software) kan zo'n Windows virus alleen de schijf "beschadigen" (leeg halen) waar het Windows besturingssysteem op draait. Er zullen ongetwijfeld slimme virussen gaan komen in de toekomst die wel iets kunnen aanrichten. Da's een kwestie van tijd. Net zoals er ooit virussen zullen komen voor de Mac. Het is niet de vraag OF maar WANNEER die komen. Het is dus altijd slim om daar rekening mee te houden (virus scanners/backups/geen vreemde attachments openen/etc.)[/news]

YoramIH:
Komt bij dat Windows in principe de schijfformatering van je Mac OS-schijf niet standaard herkent en de partitie dus ook niet 'ziet'. Of heb ik het mis? Het zou een pak van mijn (en waarschijnlijk ieders) hart zijn.(Bewerkt door YoramIH om 10:32, 6-04-2006)

Leon:
HFS+ is inderdaad een schijfindeling die door
Windows standaard niet herkend wordt.

YoramIH:
Daarentegen zei de commentator van dit instructiefilmpje dat er niets gewijzigd was aan zijn HD. Dat wijst er op dat Apple ofwel een virtuele schijf aanmaakt voor Windows XP of je bestaande schijf leesbaar maakt voor Windows XP. Of zie ik spoken?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie