Supportvragen digitale media > Audio

Audio-uitgang Mac Pro 2010 vs iMac 2017

<< < (3/3)

boiing:
Dat is natuurlijk waar maar ik vraag me net als Tarmac58 af of dat op een 'eenvoudig Philips audiosetje' zo'n groot hoorbaar verschil kan geven. Er moet iets anders aan de hand zijn.


--- Citaat van: Macekstra, 24 april 2022 - 23:53 ---Ook was Boom synthesizer geïnstalleerd. Het resultaat was in mijn beleving een sublieme rijke, volle sound.

--- Einde van citaat ---
Ik neem aan dat Boom 3D wordt bedoeld? Die app doet véél meer met je geluid dan de minieme hardware verschillen tussen bepaalde Mac modellen. De belangrijkste vraag is dus: weet je wel zeker dat je in de vers geïnstalleerde Boom 3D app dezelfde equalizer instellingen gebruikt als voorheen? Die app kan de wereld aan verschillende geluids-kleuringingen genereren en misschien is je huidige instelling een hele andere dan voorheen op je Mac Pro.

Dat je die app ooit installeerde op je Mac Pro wil al zeggen dat je blijkbaar niet tevreden was met het standaard geluid :wink:.

HEXDIY:
Daar heb je zeker een punt, Boiing! Zulk een enorm verschil zou er niet mogen zijn.
En het is niet dat de interne DAC van Macjes er slechter op worden.
Verdraaid, die waren al redelijk top notch in de tijd van de PPC G4!

@Macekstra: vergelijk eens heel erg goed de settings van je Boom app tussen je beide Macs.
En begin al eens met een vergelijkende luistertest zonder Boom te laten meelopen.
Hoor je dan nog zo een enorm verschil, of enkel maar een verschil in volume?

Macekstra:
Dank dank! Het fenomeen DAC kende ik niet en al helemaal niet dat deze ook in Mac is ingebouwd. Ik zal eens een diepgaand onderzoek doen en de voorkeuren en instellingen van idd Boom 3D nog eens finetunen. Uitslag volgt.  :shakehands:

HEXDIY:
Wij zijn allemaal razend benieuwd! :shakehands:

Sypie:
Nee kunt Boom 3D wel installeren maar daarna begint het pas. Je moet met de equalizer spelen totdat het geluid jou bevalt. Soms zijn er al vooraf ingestelde profielen zoals Pop, Rock, Jazz etc. Die hebben allemaal andere equalizer instellingen en dat is wat je ervaart als "vol", "warm" etc.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie