Supportvragen digitale media > Audio

Bluetooth verbinding iPhone SE en Marantz MCR 612

(1/3) > >>

catmen:
Ik bezit een iphone SE modelnummer MXD02ZD/A software versie 15.4.1 heb daarop gedownloadde muziek van apple musoc waarop ik een maandelijks abonnement heb.

Ik kocht zèèr onlangs een marantz MCR 612 die in staat is om via bluetooth mijn iphone muziek af te spelen, alleen....... er kan geen verbinding gemaakt worden, verschijnt op het marantz  display en de iphone blijft maar zoeken, zoeken, zoeken, ook niet als ik met de iphone op 1 meter van de marantz zit.

Zijn al die specs weer om te lachen geweest of ligt het weer aan mij want de toestellen zullen als zoals altijd wel weer onfeilbaar blijken maar kan een "dommekloot" er niet mee overweg, MOEDELOOS word ik daarvan niets maar dan ook niets blijkt simpel. Zal ik het weer met een kabel verbindingkje moeten oplossen?

800€ voor de Marantz en zo'n 400€ voor de SE en ze doen (voorlopig althans) niet wat beloofd word. Er zal weer wel een oplossing voor zijn die ik uiteraard weer niet zal begrijpen, ik kocht geruime tijd geleden via de krant een radiootje op batterijen 29€ speelt altijd, als de batterij opgeladen is, misschien moet ik daar maar genoegen mee nemen, moedeloos!

Dat is het minste wat ik kan bedenken en dat zo maar spontaan bij mij opkomt.

nnsa:
Bluetooth verbinding iPhone SE en Marantz MCR 612

Kan je hier niet mee uit de voeten (uittreksel uit je gebruiksaanwijzing) ?

https://www.marantz.com/-/media/files/documentmaster/marantzna/nl/marantz-melody-x-mcr612-users-manual-eu-nl.pdf

Het principe is als volgt:

Eerst ze je je Marantz volgens de instructies in de Bluetooth pairing mode.

Dan open je BT in instellingen op je iPhone en je scrolt indien nodig helemaal naar onderen om de Marantz te kunnen koppelen. Hoe de iPhone binnen 1 meter van je Marantz.
Zie je de Marantz niet, geef dan je iPhone een soft reset en probeer het nog eens.

Hopelijk ondersteunt je iPhone het juiste BT-protocol: A2DP

Dit zou overigens het geval moeten zijn:


--- Citaat --- A2DP op de iPhone
Sinds de iPhone 3GS uit 2009 wordt A2DP al ondersteund, dus vrijwel alle iPhones zijn er geschikt voor en je hoeft er zelf ook niets voor in te stellen. Het werkt automatisch.
--- Einde van citaat ---

En ja, het wordt inderdaad steeds ingewikkelder…

Sypie:
Is er een reden waarom het via BT moet terwijl er ook AirPlay gebruikt kan worden?

orange:
Inderdaad. AirPlay is hier natuurlijk het eerste wat je zou willen gaan gebruiken.

Daarvoor moet de Marantz wel met een ethernetkabel òf WiFi zijn verbonden met het netwerk.catmen:
Ik denk dat ik de iphone eerst eens een soft reset zal geven en op opnieuw proberen, ik heb de gebruiks aanwijzing gelezen en probeer inderdaad volgens die aanwijzingen een bluetooth verbinding tot stand te brengen.
Airplay, heb er al van gehoord, een netwerk verbinding via (utp/netwerkkabel) kabel is niet mogelijk, die ligt er niet ( in 1990 als wij het huis bouwden was netwerk, bluetooth nog toekomst muziek)  via wifi zou kunnen maar heb daarvoor een paar hulp toestellen moeten aankopen die via het stroomnet wifi overbrengen, de "slimmeriken" die lang geleden de wifi modem plaatsten in de garage, deden dat op een plaats in de garage waar ook mijn gans in metaal wagen staat en het wifi signaal tegenhoud, in de winter als mijn wagen binnen staat is er dus zo goed als gèèn verbinding draadloos.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie