Supportvragen digitale media > Audio

Cassetterecorder e.d. koppelen aan Mac Pro 2019

<< < (2/6) > >>

nnsa:

--- Citaat van: orange, 31 juli 2021 - 19:00 ---Dat is zwaar overkill, en heb je (zeker voor de geluidskwaliteit van een cassette) absoluut NIET nodig.

--- Einde van citaat ---

Wie zegt dat het over een cassette gaat ? (dat was o.a.) en heb ik als voorbeeld genomen. Bij een usb-soundcard doet de informatie-drager niet terzake. Er gaat een analoog signaal in en waar dat vandaan komt boeit de card niet.

Of dat zwaar overkill is laat ik graag aan de vraagsteller over. Die vermeldt niet welke informatie-dragers hij/zij in welke kwaliteit wil overzetten (er wordt gesproken over oude analoge muziekbronnen). Er zal niet voor niets met een (nieuwe) Mac Pro worden gewerkt.

Ik noem in mijn antwoord ook Behringer. Die zijn beschikbaar in diverse prijsklassen.

Als het helemaal niets mag kosten kan je het ook met de (ingebouwde) microfoon opnemenā€¦

jaco123:

--- Citaat van: orange, 31 juli 2021 - 19:00 ---Dat is zwaar overkill, en heb je (zeker voor de geluidskwaliteit van een cassette) absoluut NIET nodig.

--- Einde van citaat ---
Je hebt (had?) cassette-decks in alle prijsklassen en als je een fatsoenlijke cassette gebruikte (dus geen TDK D90 of zo...) kon je behoorlijk hoogwaardig geluid uit een cassette krijgen.

"cassette"  betekent m.i. niet direct "bagger"-kwaliteit.
Alhoewel de doorsnee cassette-speler en opname niet veel verder dan Dolby B kwam voor ruis-(en signaal-)onderdukking was er ook Dolby C en Dolby HX-Pro. Dat klonk echt niet slecht hoor...
(ik heb hier op zolder zelfs nog een Walkman met Dolby-C liggen, die was wel vrij zeldzaam....)

Dus ik denk dat inderdaad dat we het beste aan Paulicootje over kunnen laten wat zijn budget en beoogde kwaliteit is. Misschien wel handig als hij dat even met ons deelt, dan kunnen we bijpassende oplossingen vinden...

MacFrankie:
Als je voorheen de 3,5mm jack gebruikte als audio input, dan zal het niet om topklasse analoge audio gaan.

Cassettebandjes waren best aardig, ik gebruikte eerst Philips chromium tapes en daarna de bekende TDK SA-90. Dat klonk goed, maar de kwaliteit gaat achteruit door gebruik en tijd.

Honderden euro's uitgeven om dit te kunnen digitaliseren is geldverspilling.

nnsa:

--- Citaat van: MacFrankie,  1 augustus 2021 - 12:14 ---
Honderden euro's uitgeven om dit te kunnen digitaliseren is geldverspilling.

--- Einde van citaat ---

Omdat de input voor deze conclusie onvolledig is (en niet wordt aangevuld) zijn er (door mij) voldoende alternatieven gegeven om oude analoge audio te digitaliseren. De bandbreedte is ook divers. Van een AlieExpress device tot een highend Behringer deviceā€¦

Voor degenen die de Griffin iMic nog hebben (niet meer te koop): daar mee gaat het ook.

orange:
Anyway and anyhow; voor minder dan 20 euro heb je iets wat voor ELK oud analoog signaal meer dan voldoende kwaliteit biedt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie