Supportvragen digitale media > Audio

Geluid TV naar hoortoestel, hoe?

(1/4) > >>

Axhill:
Om mijn vrouw niet te storen maak ik voor geluidsoverdracht van mijn Mac naar mijn Resound hoortoestellen gebruik van de Resound TV streamer. Die gaat in de mini-jack van de Mac, waardoor het geluid van de Mac wordt uitgeschakeld maar ik kan horen via de tv-streamer.
Graag wil ik dezelfde oplossing voor mijn tv. We hebben een Samsung QE55Q80R, maar deze Samsung heeft geen mini-jack ingang. Wel heeft de tv een HDMI-ARC aansluiting.
Verder heb ik nog een oude Yamaha versterker, die ik bijna niet meer gebruik, maar wel nog aangesloten is. Deze Yamaha heeft helaas geen HDMI-ARC aansluiting.

Ik had namelijk gedacht dat als ik gebruik maak van de HDMI-ARC aansluiting van de tv naar een versterker met HDMI-ARC aansluiting, ik de tv-streamer via de koptelefooningang op de versterker zou kunnen aansluiten. Ik neem dan aan dat het geluid van de tv niet wordt uitgeschakeld en gewoon via de tv-afstandsbediening te regelen is.

Helaas schijnen alleen vrij dure versterkers een HDMI-ARC aansluiting te hebben en zo'n versterker is aan mijn gehoor niet besteed.

Iemand een advies?


orange:
Via zoiets wellicht:?

https://www.bol.com/nl/nl/p/marmitek-hdmi-audio-extractor-met-arc-connect-ae14-4k-splits-audio-van-een-hdmi-signaal/9200000054922513/

Heintje:
Als je goedkoper uit wil zijn, kun je ook gewoon je Optische digitale uitgang van de TV gebruiken, dat is wat goedkoper.

Compleet pakket:

https://www.bol.com/nl/nl/p/sounix-digitaal-naar-analoog-converter-192khz-dac-coaxiaal-naar-analoog-audio-converter-3-5mm-zwart-usb00105/9300000070724656/

Axhill:
In de kruipruimte ligt nu de HDMI-kabel, style 20276. Ik heb geen zin meer om nog een andere kabel hier in aan te brengen.  :cool:

Kobus1960:
De Resound tv-streamer 2 kan via optische (toslink)
kabel aan de tv gekoppeld worden. Zie onderstaande
link en dan bladzijde 9. De samsung heeft optisch uit.

https://www.resound.com/-/media/resound/resound-netherlands/frontpage/help/accessories/resound-tv-streamer-2-user-guide-nl.ashx

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie