Supportvragen digitale media > Audio

Hulp gezocht bij samenstellen nieuwe Hi-Fi

<< < (31/32) > >>

srna513006:
Een beetje laat maar toch nog even op de laatste opmerking van @nnsa reageren.
In eerste instantie was het afspelen van radiozenders via de ATV 4K ook mijn idee maar dat krijg ik dan toch niet voor elkaar…..

Om de radiozenders via de ATV 4K af te kunnen spelen zou ik de ATV 4K d.m.v. HDMI op mijn Bluesound Powernode aan moeten sluiten.
Omdat ik echter ook de TV beelden via de ATV 4K op mijn TV afspeel en er op zowel de ATV als de Bluesound maar één HDMI aansluiting zit moet ik kiezen en dan kies ik natuurlijk voor de TV.

De Bluesound heeft o.a. wel 2 optische aansluitingen (Toslink) die ook de mogelijkheid hebben om apparaten aan- en uit te schakelen, dus net zo als HDMI-CEC maar de ATV heeft geen optische aansluiting.
Omdat ik tijdens het radio luisteren geen TV aan wil hebben staan moet ik het op mijn huidige manier doen.

nnsa:

--- Citaat van: srna513006, 24 augustus 2022 - 14:27 ---De Bluesound heeft o.a. wel 2 optische aansluitingen (Toslink) die ook de mogelijkheid hebben om apparaten aan- en uit te schakelen, dus net zo als HDMI-CEC maar de ATV heeft geen optische aansluiting.

--- Einde van citaat ---
Dit is de oplossing:

https://www.amazon.nl/dp/B07TZRXKYG?ref_=pe_28126711_487767311_302_E_DDE_dt_1

Bevat (ook) optische uitgang.

Nieuwere uitvoering.

Iedereen bepaalt natuurlijk zijn kijk/luisterwijze, maar bij een enigszins moderne SmartTV kan je het beeldscherm uitzetten en toch naar geluid (van bijvoorbeeld de AppleTV) luisteren. Ook heeft zo'n TV vaak een optische uitgang die naar de BlueSound kan.

Ziegler:
Kent iemand deze?

puk1980:
Lijkt wel een Apple TV. :wink:

Hajonides:

--- Citaat van: puk1980, 12 juni 2022 - 08:21 ---Dat is precies wat ik al jaren heb. Noem mij maar ouderwets. En mocht er iets stukgaan, dan ga ik weer voor deze setup. Ik heb een slanke Marantz AV receiver als hub van mijn installatie, waar o.a. de televisie, Apple TV 4K en twee stereo luidsprekers op aangesloten zijn. Bevalt prima.

--- Einde van citaat ---
Kan die Marantz achter een klep en werkt de afstandsbediening dan nog, puk1980? Of moet-ie in het zicht?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie