Supportvragen digitale media > Audio

Hulp gezocht bij samenstellen nieuwe Hi-Fi

(1/38) > >>

Ziegler:
Na jaren een mac mini te hebben aangesloten op B&W speakers is het tijd voor wat nieuws. De mini heeft zijn beste tijd wel gehad en ik ben de haperingen van de netwerkspeakers (bekabeld) zat.

Ik zit niet perse vast aan Apple Music, maar het zou niet vervelend zijn om aan te houden, want ik heb een vrij omvangrijke bieb opgebouwd (ook nog met muziek in eigen bezit).

Ik denk er over om de stap naar een versterker te maken met twee speakers (zoals vroeger!).

Ik overweeg een streamer + twee speakers zoals de Powernode van bluesound. Best prijzig èn geen Apple Music. Ik hoor hier wel goede dingen hierover.

Ik kan natuurlijk ook een receiver met HDMI aanschaffen en daarop een Apple tv aansluiten. Ik heb even op de site van de mediamarkt gekeken, maar dan ben je ook al snel een kleine €600 kwijt voor alleen de receiver, daar komt dan nog een Apple tv bij. De Powernode kost tegen de €1000,-.

De speakers hoef ik geen advies over. Dat komt wel goed. Het gaat me vooral om de versterker of streamer.

nnsa:
Dit is best wel een ‘lastige’. Wat gebruik je nu als versterker ?

Alle systemen hebben voordelen en nadelen. Als je huidige versterker nog goed is, zou ik voor een streamer receiver gaan van bijvoorbeeld Cambridge Audio.

Als je geen goede versterker meer hebt en je wil binnen een bepaald budget blijven, dan inderdaad een receive/versterker van bijvoorbeeld Marantz + een appletv.

Bluesound Node lijkt een mooi systeem en als geld geen grote rol speelt zelfs eengoed systeem. Maar geen connectie met Apple Music…

https://support.bluos.net/hc/en-us/articles/360000199908-What-Music-Services-does-BluOS-Support-?_ga=2.50089893.240594605.1654967509-497223701.1654967509

Als start van de discussie…

Ziegler:
Nee, ik gebruik nu AirPlay speakers.

nnsa:

--- Citaat van: Ziegler, 11 juni 2022 - 19:55 ---Nee, ik gebruik nu AirPlay speakers.

--- Einde van citaat ---
Is het een idee om als input-device een AppleTV 4K te gebruiken ?
Te bedienen via TV-scherm of iPad / iPhone.
TV aansluiten op goede versterker en luidsprekers.

Met AirPlay krijg je dan best veel mogelijkheden, ook vanaf andere devices.

Nadeel zou kunnen zijn dat je niet én naar TV kan kijken én naar Audio kan luisteren met zo’n opstelling. Verder de vraag of dit voldoende family-proof is.

Hulp gezocht bij samenstellen nieuwe Hi-Fi

puk1980:

--- Citaat van: Ziegler, 11 juni 2022 - 18:56 ---Ik denk er over om de stap naar een versterker te maken met twee speakers (zoals vroeger!). Ik kan natuurlijk een receiver met HDMI aanschaffen en daarop een Apple tv aansluiten. Ik heb even op de site van de mediamarkt gekeken, maar dan ben je ook al snel een kleine €600 kwijt voor alleen de receiver, daar komt dan nog een Apple tv bij.

--- Einde van citaat ---

Dat is precies wat ik al jaren heb. Noem mij maar ouderwets. En mocht er iets stukgaan, dan ga ik weer voor deze setup. Ik heb een slanke Marantz AV receiver als hub van mijn installatie, waar o.a. de televisie, Apple TV 4K en twee stereo luidsprekers op aangesloten zijn. Bevalt prima.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie