Supportvragen digitale media > Audio

Isub onder het bureau of toch maar erop?

<< < (4/4)

Herwin:
Net ff een stukje graniet [donkergrijs / 8 cm dik / mooie ronde schijf] geregeld, dus denk ik toch maar ff kijken hoe die onder mijn desk klinkt :)

Otto:
Ik ben het met DEUZ eens dat hij onder het bureau het mooiste geluid geeft, maar ja, het oog wil ook wat. Dit zal voor iedereen anders wegen.Volgens mij moet je je iSub wel heel erg dicht bij je kast zetten wil je hier problemen van ondervinden. Moderne harddisks zijn buitengewoon goed afgeschermd tegen invloeden van buitenaf.

DEUZ:
Met de iSub valt het magnetisch veld mee. Ik heb hem zelfs op ongeveer 30 cm van mijn CRT gehad en deze had geen vervorming oid. Dus het kan geen kwaad.

rudi:
hmm. de wet van de dynamiek leert dat bas geluid een komt rollen, en dat je voor de beste evaring een subwoofer een eindje van je moet verwijderen.hij is natuurlijk wel erg mooi om ergens te verstoppen.  :colgate:

Jules:
Ik heb twee behoorlijk zware studiomonitoren (dit zijn geen beeldschermen, maar 'professionele' luidsprekers die tamelijk hard kunnen en zeer zuiver klinken), mijn iPod ligt dagelijks vlak (ca. 10 cm) bij de woofers daarvan (hele grote magneten vs. iPod HD). Ik heb nog nooit problemen gehad met data-corruptie op de iPod. Links van de linker monitor staat mijn systeemkast. De HD's hierin zijn hemelsbreed hooguit 15 cm van de woofermagneten verwijderd, ook dit heeft nog nooit tot problemen geleid. Ter adstructie: deze luidsprekers maken gemakkelijk meer geluid dan een fikse huiskamer-stereo-installatie
.
Ik vermoed dus dat de hedendaagse HD's behoorlijk magnetisch zijn afgeschermd. Bovendien zijn de magnetische veldlijnen van een luidspreker (groot ding)  ten opzichte van de veldlijnen van de individuele bits (kleine dingen)  van een HD bijna als evenwijdig te beschouwen. Vergelijk: het sterke, fluctuerende, magnetische veld van de zon heeft ook nauwelijks invloed op magnetische kompassen in het veel kleinere aardmagnetisch veld. (slechte vergelijking, maar ik kon zo snel niets anders bedenken)Die speakers van mij hebben overigens wel een grote (lees funeste) invloed op CRT-monitiren die ernaast zijn geplaatst en nog niet 'gewend' zijn (de-gaussen) aan het locale magnetische veld.(Bewerkt door Jules om 0:39, 7-03-2003)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie