Supportvragen digitale media > Audio

Wie heeft nog drivers voor M-Audio interfaces

(1/3) > >>

HEXDIY:
Hee vriendjes,
Wie heeft er op CD-ROM (desnoods op ISO image online) nog antieke M-Audio drivers van bv. M-Audio FireWire 410 of Profire 610 audio interfaces?
Na de overname van M-Audio door Avid zijn deze drivers namelijk op internet niet meer te vinden.
Ik (en collega's) zitten hier onderhand met een bende van deze mooie dooie bakjes. En ik maak me sterk dat ik die met originele drivers weer aan de praat krijg, zoals ik dat ook heb gedaan met mijn Alesis io26's (2 grote jongens met 2 ADAT banken en 8 micro ingangen elk, werken nog perfect)!

Alvast bedankt!

orange:
Eerste de beste klik?

https://m-audio.com/support/download/drivers/firewire-osx-1.10.5

--
Ah, oké. Ze laten je de hele boel downloaden en installeren; maar hebben uiteindelijk de drivers inderdaad offline gehaald. Flauw.

Plexyglazz:
Ik heb net even gekeken op de huidige M-Audio website, daar staan (tot mijn grote verbazing) de meeste drivers voor de FireWire 410.

Bij wijze van proef, zojuist de volgende lijst gedownload:

* FireWire_OSX_1_5_3
* FireWire_OSX_1_6_Build_1174
* FireWire_OSX_1_8_2
* FireWire_OSX_1_8_3v8
* FireWire_OSX_1_8_4v3
* FireWire_OSX_1_9_3
* FireWire_OSX_1_10_2
* FireWire_OSX_1_10_3
* FireWire_OSX_1_10_5
https://m-audio.com/support/drivers-search

Het is wel een ontzettende puzzeltocht, maar als je onder "Legacy" de "FireWire 410" selecteert en dan één voor één de OS versies naloopt, kom je er toch een heleboel tegen.

Wie heeft nog drivers voor M-Audio interfaces
Bijvoorbeeld deze voor Mac OS X 10.5.4:

Als ik de "Package Contents" van de downloads bekijk, dan staan daar netjes alle noodzakelijke onderdelen in.
Wie heeft nog drivers voor M-Audio interfaces

-- Edit --
Ik heb jarenlang met een FireWire 410 gewerkt en de bedrijfszekerheid van de drivers is niet erg hoog.
Regelmatig crashes van het preference panel, interface die niet herkent word bij opstarten, et cetera…

Maar, mocht je ze aan de praat krijgen, dan is de geluidkwaliteit toch net iets beter dan de ingebouwde audio van de Mac uit dezelfde periode.

HEXDIY:
Bedankt voor jullie meedenken en zoektocht! Die drivers had ik ook al gevonden, maar het probleem is dat de .pkg als geheel weigert te installeren op mijn El Capitan.

Met de oude Alesis installer (n.b. op CD ROM, nog) lag dat anders: die werkt out-of-the-box, ik moet enkel SIP disablen om die driver te laten werken.

Om nu voor die kleine M-Audio te liggen rommelen met bv. Sheepshaver, en alle nodige componenten weer manueel op de juiste plaats te puzzelen, lijkt me wat al te bar. Dan kan ik beter mijn 2 mooie, reeds werkende Alesis io26s gaande proberen te houden: als "aggregate device" heb ik daarmee reeds 16 mic ingangen mee + per unit nog eens 2 ADAT banken van 8 kanalen+ 1 stereo SP-DIF ingang.
Dat maakt à la limite al 52 kanalen, ontzagwekkend, toch!

Wel sneu voor dat leuke M-Audio bakje: knappe hardware maar crummy drivers... Enne: niet zo netjes van Avid dat ze geen goeie drivers meer hebben laten ontwikkelen. Dan doet RME het wel anders!
Trouwens: M-Audio is ondertussen ook al niet meer van Avid; ze hebben een doorstart gemaakt, maar laten natuulijk alle support voor oudere gear achterwege...

Mac OS X:
Hexdiy Bedankt voor jullie meedenken en zoektocht! Die drivers had ik ook al gevonden, maar het probleem is dat de .pkg als geheel weigert te installeren op mijn El Capitan. probeer anders eens op je Imac 2010 met high  Sierra

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie