Supportvragen digitale media > Audio

Mp3 op de iPhone, kan dat nog?

(1/9) > >>

Erikie:
Nu ben ik ongetwijfeld hopeloos achterhaald maar als muzikant en fijnproever kan ik niet zoveel met streaming diensten. Hun aanbod is mij te beperkt en ze bemoeien zich voortdurend met hoe en wat ik luister. Wat ze al helemaal niet leveren is het zeldzame spul uit de jaren 70 bijvoorbeeld en met mijn eigen studio-opnames of DJ-sets weten ze al helemaal geen raad.

Begin juli was ik zo argeloos om een week lang mijn mp3 collectie te archiveren als voorbereiding voor een roadtrip van een maand. De afgelopen 40 jaar heb ik een vermogen uitgegeven aan muziek op vinyl en op CD en het heeft maanden gekost om alles te converteren. Vervolgens heb ik 6000 mp3s vanuit de cloud in de Music-app gegoten en ben nietsvermoedend toen op reis gegaan.

Het euvel zal bekend zijn: bij maar liefst 5 op 6 tracks (!) kreeg ik de melding "This song is currently not available in your country" Ik heb onderweg alle tips en tricks geprobeerd maar de melding bleef komen. De meeste muziek die ik onderweg had willen luisteren en vooral mijn laatste 6 liedjes die ik net had afgemixt konden niet worden afgespeeld.

Nu ben ik niet boos maar hoop dat alle vliegen uit het universum op de konten van het Music-team landen en dat ze geen handen hebben om mee te krabben. Hamvraag: bestaat Uberhaupt nog gewoon een mp3 player die je op je iPhone (11pro) kunt hebben zonder dat een grote partij zich met de inhoud bemoeit, of kan ik de iPhone gewoon afschrijven als muziek device?

lappelboom:
Wellicht VPN gebruiken voor de betreffende landen?

nnsa:
Je hoeft je iPhone helemaal niet af te schrijven, maar moet alleen maar een andere afspeler installeren, bijvoorbeeld deze:

https://apps.apple.com/nl/app/hi-res-music-player-neplayer/id970389374

Daarnaast adviseer ik iMazing om de songs op je iPhone te zetten.

Erikie:
VPN werkte niet. Ik ga me eens in de NE player en iMazing verdiepen. Er is hoop! Dankjewel voor jullie antwoorden!

nnsa:

--- Citaat van: Erikie, 19 juli 2023 - 13:07 ---VPN werkte niet. Ik ga me eens in de NE player en iMazing verdiepen. Er is hoop! Dankjewel voor jullie antwoorden!

--- Einde van citaat ---
Met de NePlayer kan je zelfs een externe schijf (aanbevolen ssd 7 van samsung) benaderen. Wel met een extra origineel usb adapter kabeltje van Apple gebruiken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie