Supportvragen digitale media > Audio

Muziek in openbare ruimten

(1/3) > >>

catmen:
Goede dag,
Een vraagje dat mogelijk al aan bod kwam, ik ben amateur kunstenaar, ik plan met een collega een tentoonstelling in een openbaar gebouw.  Ik zou daar graag wat zachte achtergrond muziek spelen.

Ik heb een maand abonnement bij Apple Music en mag zoveel als ik wil muziek downloaden op mijn gsm wat ik ook doe, mijn iPhone SE heeft 128gb. Ik heb  een bose draadloze sound box (tja hoe noem je dat? Het is zo’n torentje, wel het grotere type)

Ik vraag me af of dat wettelijk mag, ik bedoel dan stemming muziek spelen in die ruimte, de maandelijkse betaling aan Apple voor die muziek is toch ook een stukje auteurs recht voor de muzikanten?

In België gaat daar Sabam over maar uit vroegere berichten die ik tegenkwam zijn die niet echt zuiver op de graat m.b.t innen van auteursrechten. Ik wil geen boete riskeren waarvoor ik een aantal werken moet verkopen om die te betalen, in de veronderstelling dat ik al iets zou verkopen en waar normaal ook al btw op verschuldigd is.

Catmen

MacCees:
Goede morgen,

waarschijnlijk vind je via deze link bij BumaStemra wat je zoekt.

Succes.

GeorgeM:
Als ik naar de FAQ van Sabam over muziek kijk dan komen de regels in België overeen met die in Nederland (lag ook voor de hand).

Dus mag het? Nee, waarschijnlijk zelfs niet als je je eigen CD's afspeelt. De kans dat je er gedoe mee krijgt lijkt me klein, maar je hebt gelijk, àls dat gebeurt dan is het risico wel groot.

nnsa:
Helaas…

https://www.bumastemra.nl/faq/hoe-betalen/

Ik zou rechten-vrije muziek afspelen. Even verzamelen op internet en downloaden.

GeorgeM:

--- Citaat van: nnsa, 10 juni 2021 - 11:23 ---Ik zou rechten-vrije muziek afspelen. Even verzamelen op internet en downloaden.

--- Einde van citaat ---
Goed idee!   :thumbs-up:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie