Supportvragen digitale media > Audio

Snellere NAS met high res USB uit

(1/5) > >>

ardie:
Hoi MF'ers,
Ik wil mijn basic Synology DS115 NAS vervangen door een snellere zodat het browsen sneller gaat. Van de week een DS218 besteld, blijkt dat er geen standaard audio uit is via USB! Ik wil high res naar mijn DAC, dat wordt dus niet meer ondersteund, bizar! Weet iemand een goed alternatief? Ik zat te kijken naar Qnap, is dat wat?
Dank voor de reacties alvast!

Sypie:
Het is in de basis natuurlijk een NAS, netwerk verbonden opslag, en geen streaming device waar alles in zit om direct er uit te gooien naar een audio- of video-output. Dat zal Qnap ook niet zo 1-2-3 hebben.

Wat wel kan is vanaf je NAS streamen naar een netwerkapparaat die deze stream kan omzetten naar een audio- of videosignaal. Dat kan je NAS ook door middel van Audio Station. Sommige receivers kunnen ook verbinding maken via het netwerk om zo de stream op te pakken en te verwerken.

ardie:
Weer een apparaat ertussen is niet de bedoeling. Heb je zelf een NAS voor USB? Probleem is dat het moeilijk te vinden is wat welk apparaat kan. Ze werken meestal wel met Airplay, Bluetooth en Ethernet lees ik.

nnsa:
De meest in de buurt komende oplossing is een NAS aanschaffen met een HDMI-aansluiting. QNAP heeft deze in het programma.

MacFrankie:
@nnsa
Er zijn ook Synology NAS-sen met HDMI, bv de Play serie. Echter, HDMI biedt niet de oplossing die ardie zoekt!

@ardie
Een NAS koppel je gewoonlijk aan je netwerk (raad eens waar NAS voor staat...), niet (rechtstreeks) aan je tv, receiver, DAC of computer.

Wat voor DAC heb je? Heeft deze ethernet of wifi?
Hoe speelde je voorheen je audio af?
Heb je nog ergens een Airport Express liggen? Deze heeft een optische digitale uitgang welke je misschien kunt gebruiken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie