Supportvragen Mac > Het oude (Classic) Mac OS

Grote problemen met mountcheck

(1/1)

Muziekstudio:
Klant brengt G3 met 9.2.2 bij me. Er blijft een vraagteken in beeld komen als hij opstart.
Ik heb o.a. geprobeerd met schijf ehbo de schijf te herstellen. Hierbij gaf hij aan dat er een "groot" probleem was bij de "mountcheck". "Probeer het opnieuw". Na opnieuw proberen te herstellen hetzelfde verhaal.
Weet iemand hier raad mee?Marco(Bewerkt door Muziekstudio om 10:10, 3-03-2003)

RVW:
Schijf EHBO kan inderdaad vaak niet alle problemen herstellen.Probeer eens Norton Disk Doctor, DiskWarrior, TechTool Pro of een vergelijkbaar pakket uit. Die kunnen het vaak wel repareren.Als dat ook niet werkt is het het verstandigst om de HD gewoon overnieuw te formatteren.

Muziekstudio:
Dat had ik ook al gedaan. Maar om een of andere reden kreeg ik er geen extra harde schijf in de G3 om de gerecoverde bestanden er naar toe te schrijven. Hij wilde die gewoon niet zien naast de originele harde schijf. Ik kon wel mijn extra harde schijf er wel alléén ingezien krijgen.
Ik heb nu wel de schijf al geformateerd(klant had comp weer snel nodig), maar zou graag een oplossing voor de toekomstige zelfde problemen weten.Marco

RVW:
Was het misschien een Revisie 1 G3? Die ondersteunen namelijk geen Slave drives waardoor je geen 2 HD's op 1 IDE kanaal kunt zetten. Als oplossing kun je wel jouw HD op de aansluiting van de CD-ROM zetten (als master), dan moet de G3 wel allebei de schijven kunnen zien.

Muziekstudio:
Ik zal het proberen, thanks

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie