Supportvragen Mac > Het oude (Classic) Mac OS

Software installeren op Mac OS 9

(1/5) > >>

Appelflap:
Hallo, met behulp van een filmpje en wat te lezen op internet ben ik er in geslaagd om Mac OS 9 geëmuleerd te installeren.
Hardware:
Macbook Air uit 2013
Software:
Big Sur en met SheepShaver Mac OS 9 geïnstalleerd.
Met de instructies van het filmpje vond ik de verschillende onderdelen die nodig waren zoals SheepShaver, New World PPC ROM en Mac OS 9.
Daarna heb ik Photoshop 5 geïnstalleerd van Macintosh Repository.

Nu heb ik hier 2 vragen over:
1 - In Photoshop krijg ik steeds de melding 'Could not open "file" because the scratch discs are ful, wanneer ik een bestand probeer te openen.
Hoe los ik dit op?
2 - De software is ondertussen zo'n kwart eeuw oud en is gewoon te downloaden. Wil dit zeggen dat het na verloop van tijd gewoon beschikbaar wordt? Kan ik deze software zomaar gebruiken omdat deze oud is en beschikbaar?

puk1980:
1. Misschien dat je op lowendmac nog wat tips kunt vinden.
https://lowendmac.com/2008/sheepshaver-brings-the-classic-mac-os-to-intel-macs-and-leopard/

2. Vraag orange hier maar eens welke software er gewoon te downloaden is. Dat zegt in principe nog helemaal niks of het wel of niet legaal is, als dat je vraag was.

orange:
2. Als het niet meer te koop is, maar wel te downloaden zou ik er geen punt van maken. Zeker niet met software van tientallen jaren oud.

Jakko W:
Mogen is niet hetzelfde als kunnen, maar zoals hierboven ook gezegd wordt: ik zou daar niet om malen met programma’s van zo oud. Adobe komt echt niet bij je langs om je toch nog te laten betalen voor een exemplaar van Photoshop 4.0 of zo.

Appelflap:
Dankjewel.
Wat betreft Photoshop 5: Ik denk dat ik nu iets verkeerd gedaan heb want Photoshop opent niet meer. In plaats daarvan krijg ik de melding:
Could not initialize Photoshop because the disk is locked.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie