Supportvragen Mac > Het oude (Classic) Mac OS

Wissen oude iMac

(1/2) > >>

tkooman:
Ik heb op zolder nog 2 oude iMacs staan. De ene is zo'n bondi blauwe (B-revisie) en de andere het befaamde "schemerlamp"model. Nu zijn deze apparaten indertijd achter een schot opgeborgen zonder dat deze zijn gewist. Vlgs mij draait de oudste op OS 9.2.2 en mn schemerlampje op OS X....?

Ik wil ze binnenkort eens tevoorschijn halen en dan de inhoud wissen, maar hoe doe ik dat?

Mogelijk dat er hier of daar ook nog wel CD-roms liggen met systeem-programmatuur, maar ook dan hoop ik dat iemand mijn geheugen kan opfrissen en me vertellen hoe ik dit kan aanpakken.

Voor zover ik weet staat er niet echt iets bijzonders op, maar toch nog wel oude, persoonlijke gegevens,dus het lijkt me beter dat ze dan "schoon" zijn. Overigens deden ze het een paar jaar terug nog allebei :smile:

puk1980:
Mocht je er niet uitkomen, dan zou je de computers mee kunnen nemen naar het computermuseum in Helmond. Bart van den Akker weet van wanten. Wellicht kun je er nog iemand blij mee maken. :smile:

Sypie:
De korste klap zonder al te veel werk: tweede account aanmaken, deze beheerder maken en je eerste account verwijderen. Zo zijn je bestanden weg en zijn ze alleen terug te halen door iemand die daar écht in is geïnteresseerd (met behulp van extra software). Dat lijkt me niet waarschijnlijk.

PS-MacGek:
De veiligste manier is de schijven eruit halen en ze vervolgens met een moker aan gort slaan. Dat is de enige manier waarbij je zeker weet dat er niemand meer je persoonlijke gegevens kan terughalen. :wink:

tkooman:
@PS-MacGek, dat vind ik nogal gortig! Er staan geen belangrijke privé-zaken op, want die heb ik indertijd wel verwijderd of overgezet op de nieuwe iMac ( die overigens ook al weer bijna 14 jr is ;) ).
Ze doen het nog en misschien is dat voor iemand leuk, dus ze gaan slopen gaat het niet worden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie