Supportvragen digitale media > Digitale Fotografie

15k foto's 'alleen op deze Mac' -> naar iCloud?

<< < (2/2)

nnsa:

--- Citaat van: Berik, 25 april 2022 - 22:06 ---Stel ik verkoop deze mac (dat is het plan), ben ik dan die foto's kwijt? Want ik lees dat ze dus niet in iCloud zitten (en de rest wel)

--- Einde van citaat ---
Alles waar je geen goede backup van hebt kan je kwijtraken.
Maar als je verder gaat met een nieuwe - of andere Mac, dan kan je je Foto-bibliotheek terugzetten of “mergen” met een andere Foto-bibliotheek met een software tooltje. Of 15000 media files handmatig veilig stellen en later weer handmatig terugzetten.

https://www.fatcatsoftware.com/powerphotos/

boiing:
Ah, dat maakt het duidelijker Berik. Zie hier, onderaan:

Als u 'onderdelen alleen op deze Mac' ziet
https://support.apple.com/nl-nl/HT205409

Je hebt in het verleden waarschijnlijk foto's geïmporteerd als 'referentiebestanden', dat zijn die 14.719. De verwijzing en een voorvertoning van de foto zit in je bieb, het origineel niet. In de link staat hoe je ze alsnog in je bibliotheek krijgt, en daarmee ook in iCloud. Dan moeten die foto's nog wel aanwezig zijn op die originele locatie.

Berik:
Ik was hieraan het lezen, maar de suggestie van boiing ga ik even volgen...

[edit]
lijkt goed te gaan

boiing:
Dat staat los van dit probleempje. Je kunt meerdere bibliotheken hebben maar slechts één systeembibliotheek. Alleen de systeembibliotheek synchroniseert met iCloud. Maar dat is hier niet waar het om gaat :wink:. De melding komt van je systeembibliotheek.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie