Supportvragen digitale media > Digitale Fotografie

Ervaring met Focus stacking en Canon EOS 7D?

<< < (2/2)

nnsa:
Heb je hier iets aan ?:

https://apps.apple.com/nl/app/focus-stacker/id1297424550?mt=12

Of hieraan:

https://hk.canon/en/support/0200634902?model=4147C

Als het op BigSur werkt, werkt het meestal ook op Monterey.

En waarom werkt CANON Utilities 3.x niet op je 7D ? Hij staat wel bij de compatible camera's. Moet je niet eerst een firmware update doen op je toestel ?

MacQ:
Thnx voor het meedenken!

Focus Stacker doet wat in mijn geval Zerene Stacker icm de Stackshot doet: uit diverse macro beelden de scherpe delen samenvoegen tot één scherpe foto. Dat gedeelte van de workflow heb ik onder controle :-)
Mijn probleem is dat ik er niet in slaag het zoekerbeeld van mijn 7d (de Live View functie) over te nemen met mijn beeldscherm en vanuit de iMac de camerafuncties te bedienen.
Je suggestie van de firmware update is een hele goed, maar helaas blijk ik de meest recente firmware (2.06) al op de 7D te hebben staan. Dat biedt dus ook geen oplossing.

Voor zover ik het kan overzien ben ik het meest gebaat met een appje dat in staat is de controle van de 7D over te nemen op een iMac 2017 met macOS 12.3. Een alternatief voor EOS Utilities dus. Of gaat dit gewoon niet lukken en moet ik gaan denken aan andere oplossingen?

nnsa:
Misschien is dit dan wat (geen ervaring mee, ben Lumix gebruiker):

https://www.dslrassistant.com/features

MacQ:
Met de free-trial versie krijg ik in ieder geval beeld. Dat is al heel wat! De full version kost €16,99. Dat is de moeite waard om mee te gaan experimenteren. Dank voor de tip!

nnsa:

--- Citaat van: MacQ, 21 maart 2022 - 00:10 ---Met de free-trial versie krijg ik in ieder geval beeld. Dat is al heel wat!

--- Einde van citaat ---
:thumbs-up:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie