Supportvragen digitale media > Digitale Fotografie

Foto's neemt titel, trefwoorden en bijschrift niet mee bij exporteren

(1/1)

mniT:
Goedemorgen allemaal,

Sinds de laatste updates van Big Sur op mijn 2017 iMac met later ingebouwde SSD neemt Foto's bij het exporteren de titel, de trefwoorden en bijschriften niet meer mee ondanks dat dat wel aangevinkt staat in het "exporteer" dialoogvenster.

Foto's neemt titel, trefwoorden en bijschrift niet mee bij exporteren

tot begin dit jaar werkte dat probleemloos en ik zou dat graag willen blijven gebruiken omdat ik mijn foto's exporteer naar een externe SSD (als extra archief) en vervolgens van die schijf weer importeer op mijn oudere MacBook Air met 10.14 om de foto's bij familie te vertonen.

Ik heb al van alles uitgeprobeerd waaronder Foto's volledige schijftoegang te geven, op mijn iMac een foto te exporteren naar het bureaublad en vervolgens te importeren naar een andere Foto bibliotheek op dezelfde iMac maar helaas nog steeds geen titel, trefwoord of bijschrift bij de foto.

Heeft iemand van jullie een oplossing voor dit probleem want om nu alles opnieuw in te kloppen op mijn MacBook Air heb ik niet zoveel zin in eerlijk gezegd.

Alvast bedankt voor jullie hulp, groeten, Teun.

nnsa:
Ik heb in Catalina geprobeerd een afbeelding van extra informatie te voorzien, afbeelding ge-exporteerd, verwijderd en weer geimporteerd: Extra informatie blijft aanwezig.

Dit zelfde onder Big Sur: Extra informatie na importeren afwezig.

Dus bug in Big Sur.

Misschien even melden bij Apple ?

mniT:
@ nnsa, bedankt voor het uitproberen.
Ik heb het probleem inmiddels gemeld bij Apple via apple.com/feedback.

Dan is het nu afwachten vermoed ik.

tot een volgende keer maar weer, Teun

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie