Supportvragen digitale media > Digitale Fotografie

Foto's van iPhone naar Foto's in MacBook Pro

(1/2) > >>

Koop:
Ik heb een iPhone 12 pro max. De foto's daarin wil ik naar mijn Macbook Pro kopieëren. Dit lukt niet. Ik heb de foto's ook al via een mail proberen over te zetten. Ik krijg dan de mededeling dat "hij heeft een bestandsstructuur die Voorvertoning niet herkent." Mijn Macbook Pro (17 inch) is van begin 2011.
Wie weet de oplossing.

boiing:
Er zijn allerlei manieren, maar probeer eerst AirDrop eens.

Oeps, dat is voor Mac's uit 2012 of later lees ik nu :blush:. Dan zo: hang de iPhone met de Lightning-USB kabel aan je MacBook en gebruik 'Fotolader'. Zie hier:

https://support.apple.com/nl-nl/guide/image-capture/imgcp1003/mac

Als de foto's van je iPhone in 'HEIC' formaat staan kan het zijn dat de macOS versie op je MacBook  te oud is om ze in 'Voorvertoning' te zien. Je kunt ze omzetten naar JPEG (zie hier) en op je iPhone instellen dat er voortaan geen HEIC wordt gebruikt, zie 'Instellingen' -> 'Camera' -> 'Structuren' en kies 'Meest compatible'.

boiing:
Als je High Sierra gebruikt op je MacBook Pro (dat kan op jouw model) dan kun je de foto's ook eenvoudig in het programma 'Foto's' importeren door je iPhone aan te sluiten en 'Foto's' te openen. Het HEIC formaat wordt dan ook ondersteund.

Flix:
Of via 'Mijn fotostream'?

https://support.apple.com/HT201317
https://support.apple.com/HT205743

nnsa:
Ik heb nog een alternatieve methode, waarbij de iPhone leading is.

Selecteer op de iPhone in Foto’s, de afbeeldingen die je wil sturen naar je Macbook of NAS of wat dan ook. Kies na selecteren het deel-icoon en daarvan Bewaar in Bestanden. Kies dan wat je wil gebruiken, of maak eerst in de Bestanden app op je iPhone een share naar je Macbook aan.

Dit moet je dan wel binnen je WiFi netwerk doen.

Foto's van iPhone naar Foto's in MacBook Pro

Als je foto’s niet herkend worden op je Macbook, dan zijn ze waarschijnlijk in het HEIC formaat en zal je ze eventueel moeten converteren zoals @Boiing al aangaf. Als jouw Macbook High Sierra aankan is Fotostream het eenvoudigste voor de laatste 1000 afbeeldingen zoals @Flix aangaf.

Een verbinding met een Server (kan ook je Macbook zijn) maak je aan in de Bestanden app:

Foto's van iPhone naar Foto's in MacBook Pro

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie