Supportvragen digitale media > Digitale Fotografie

“Mijn albums” in Foto-bibliotheek zijn ineens weg/onzichtbaar

(1/1)

hl:
Ik heb in de loop der jaren een structuur van honderden mappen met afbeeldingen opgebouwd voor mijn werk als beeldend kunstenaar. Onderandere een lijst met ongeveer 100 mappen voor iedere maand. Alle mappen stond in de FOTObibliotheek onder “Mijn  Albums”.  Bij het openen van het programma zie ik nu dat de kolom “ Mijn  Albums” leeg is.

Wel zijn alle Fotogebeurtenissen te zien. In het zoekvenster kan ik alle verdwenen albums op hun naam oproepen dus ze moeten nog ergens bestaan.
 Ik heb er een aantal weer gezocht en weer naar albums gesleept maar het is teveel werk. Ik verwacht eigenlijk dat alles weer tevoorschijn zou kunnen komen: maar hoe?

Ik heb vorige week alle vakantiefoto’s van 15 jaar uit fotogebeurtenissen bij elkaar gezocht, in een verzamelmap in “ mijn albums”  gezet. Van gebeurtenissen naar albums gesleept dus. Misschien is daardoor iets mis gegaan?  Aan en uitzetten van de iMac (2013 met Catalina) had geen resultaat. Wat kan ik nog doen?

nnsa:
Als er een backup is van je huidige foto-bibliotheek zou je dit kunnen proberen.

hl:
Hartelijk dank. Ik denk dat het probleem heeft te maken met het feit dat ik alles handmatig op volgorde had bewaard. In plaats van in de opties die apple geeft ( of aanmaakdatum v het album).  Daarom blijft het alleen maar zo staan totdat je aan de sorteeroptie komt.

In verband met een actie had ik alle albums eenmalig op alfabet moeten zetten. Daarna niet direct terug gezet ( als dat al had gekund) en inmiddels kan het niet meer.
De albums blijken er nog te staan er nog maar onderaan de heel lange lijst met “fotogebeurtenissen”.  Daar had ik niet gekeken. Ze staan nu wel door elkaar omdat alle verschillende onderwerpen in dezelfde alfabetisch lijst zijn gekomen.

Mijn handmatige sortering was niet meer terug te zetten. Dat moet ik nu allemaal met de hand doen en er dan er voorgoed afblijven. Want helaas kun je niet meer synchroniseren naar een iPad als je in je fktoarchief submappen gebruikt, zoals een paar jaar geleden nog wel kon. Alleen individuele albums kunnen nog worden gesynchroniseerd, albums die in een hoofdmap op de computer worden niet overgezet op de iPad.  Daarom ben ik nu genoodzaakt om één lange lijst van individuele mappen te hebben als archief: heel onhandig en kwetsbaar. Als archief is het waardeloos.

In een andere post, bij iPad, heb ik daar advies over gevraagd.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie