Nieuws, feedback en meer > Feedback op (en vragen over) MacFreak

Dringend verzoek: geen spaties tussen woorden en leestekens

(1/2) > >>

Robert:
Er zijn nogal wat mensen hier die spaties tussen woorden en leestekens plaatsen, maar dat is voor een forum als MacFreak (waar tekst uitgevuld wordt, dus zo netjes mogelijk over het vlak verdeeld) niet prettig. Want het zorgt dat zinnen vaak vreemd eruit komen te zien, met erg veel witte ruimtes.

Ik heb van een Belgisch lid ooit begrepen dat dit in België (vroeger?) zo onderwezen werd, als we het op MacFreak achterweg kunnen laten dan scheelt dat ondergetekende veel correctiewerk (want ja, als het er niet uitziet dan wordt dat vaak met de hand gecorrigeerd).

Datzelfde geldt trouwens ook voor URL’s, als je die een tekst zet zonder return dan wordt alles ook uit elkaar getrokken.

Want als je een lange URL zoals het voorbeeld hierna: https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/er-wordt-nog-steeds-gewerkt-aan-een-homepod-met-een-scherm/ midden in een zin te hier plaatst dan ziet dat er niet zo lekker uit.

Maar plaats je een return na de URL op deze manier:
https://www.macfreak.nl/nieuwsberichten/er-wordt-nog-steeds-gewerkt-aan-een-homepod-met-een-scherm/
dan is er geen probleem.

Geen idee hoevaak dit draadje gelezen zal worden en hoeveel effect het zal hebben, maar alle beetjes helpen...  :)

Seagram:
Heb hier eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Goed dat je het ff onder de aandacht brengt.

ouwemac:
Dus : je bedoelt , losstaande leestekens ….
En : verder typen https://www.macfreak.nl/feedback-op-de-macfreak-website/dringend-verzoek-geen-spaties-tussen-woorden-en-leestekens/?action=post;last_msg=670682 , direct achter een link. I.p.v. op de volgende regel ?  :tounge:
Wie doet zoiets nou?

Robert:
@ouwemac: natuurlijk niemand!  :happy:

De Return-toets lijkt sowieso een vergeten iets, ik voeg ook steeds vaker een aantal Returns hier toe aan lappen tekst die anders nauwelijks te lezen zouden zijn.

Bavinkel:
Ieleu hebt allemoal 't good wies kapot.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie