Nieuws, feedback en meer > Feedback op (en vragen over) MacFreak

Kritiek op advertorials op MacFreak

(1/27) > >>

Robert:
In de afgelopen meer dan 10 jaar heb ik iedere werkdag nieuws op MacFreak geschreven en iedere dag MacFreak in die gaten gehouden als moderator. Dat heeft me een geschat uurloon opgeleverd van minder dan 0,0001 cent, maar ik deed het met liefde en kon mezelf onder andere bedruipen door mijn werk als theaterfotograaf.

Inmiddels is dat werk (‘dankzij’ de corona-crisis) grotendeels ‘opgedroogd’, en doen we dus wat meer ons best om inkomsten te genereren met MacFreak. Maar de tegenstand bij onze advertorials is zo aan het oplopen, dat er op lijkt dat dit een negatieve invloed heeft op die inkomsten.

Daarom dit aparte draadje waarin jullie je bezwaren en grieven over onze advertorials kwijt kunnen, met bovenstaande korte context, omdat die er volgens mij bij hoort.

nnsa:
Ik begrijp deze inleiding en natuurlijk is inkomsten-derving heel vervelend. Echter kan je dit op verschillende manieren op gaan lossen. Je kunt drugs gaan verkopen, of ander inventief werk/consultancy opzoeken.

Daarbinnen is het ook van belang of je je leden als 'probleem' ziet of als 'klant'. En op klanten moet je zuinig zijn, zolang je er afhankelijk van bent. Simpele Marketing regels. Behalve als je To Big To Fail bent en dan nog...

En "kritiek" in de titel is misschien te zwaar beladen > Vraagtekens misschien beter.

Schoenmaker hou je bij je leest !

boiing:
We kunnen de hele discussie gaan overdoen maar het is heel simpel: niemand had kritiek op de advertorials alleen op de specifieke over gokken. Daar werden een aantal vragen bij gesteld waaronder de hele simpele: waarom deze niet achterwege laten?

Ik krijg het idee dat die zo lucratief zijn dat dát het probleem is. Anders is de oplossing toch vrij simpel: maak advertorials die wel over iets zinnigs en relevants gaan. Als dat er iets meer moeten zijn dan nu heb ik daar ook geen bezwaar tegen.

Robert:

--- Citaat van: boiing, 30 november 2021 - 11:10 ---We kunnen de hele discussie gaan overdoen maar het is heel simpel: niemand had kritiek op de advertorials alleen op de specifieke over gokken.

--- Einde van citaat ---
Nee, dat is niet waar.

Er was bijvoorbeeld ook nogal wat kritiek bij eerdere advertorials omdat de software uit Hong Kong kwam, zonder dat er enige fundering voor die kritiek was.

Verder vind ik zelf de advertorial over gokken geen enkel probleem, dat die puur informatief is. Ik zou me eerder druk maken over alle reclames rond voetbalwedstrijden die overduidelijk op kwetsbare (jonge) mensen gericht zijn. Daar was hier geen sprake van.

nnsa:

--- Citaat van: boiing, 30 november 2021 - 11:10 ---Als dat er iets meer moeten zijn dan nu heb ik daar ook geen bezwaar tegen.

--- Einde van citaat ---

+1 @Boiing.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie