Nieuws, feedback en meer > Feedback op (en vragen over) MacFreak

Nieuwe versie forum

(1/13) > >>

Leon:
Hi folks,http://www.macfreak.org/forums/forum.cgi en http://forums.macfreak.org/ gaan de nieuwe URL's worden voor het forum wanneer we over zijn naar onze provider eind deze week, begin volgende. Wanneer je nog naar de oude URL gaat krijg je een error venster met daarin de juiste links.Na vele weken ontwikkelen is het forum weer toe aan een nieuwe versie, zijnde 2.7R1. Ditmaal is op een paar kleine dingetjes na alle IkonBoard code uit de software verwijderd. Er zijn de nodige verbeteringen aangebracht ten opzichte van de versie die hier draait, met name op beheersgebied. Deze versie is de opstap naar versie 3.0 die in plaats van file, database driven zal zijn. Versie 3.0 zal nog wel even op zich laten wachten want daar heb ik nog veel te veel bugs in zitten.Het grote voordeel van versie 3.0 zal gaan worden dat het aanzienlijk sneller is SQL databases te raadplegen (met name bij zoekopdrachten) dan duizenden files te moeten doorlopen. Hiermee zal het 'RollOver' probleem, bij de meeste bekend als het 'missing topic' of 'verdwenen onderwerp' probleem, niet meer van toepassing zijn.Ik krijg vaak alternatieven voor dit forum toegezonden van mensen, maar zoals je kunt begrijpen werk ik liever door aan mijn eigen versie. Dit om de doodeenvoudige rede dat het makkelijker is een probleem te traceren wanneer je zelf de software geschreven hebt. Daarnaast ben ik dan niet meer afhankelijk van andere ontwikkelaars.Achter de schermen werk ik dus weer hard om het forum, dat nu toch wel een beetje uit z'n jasje begon te groeien in z'n oude vorm, nieuw leven in te blazen... Met deze laatste update heb ik een van de meest bug-vrije en stabiele versies draaien. Ik ben de afgelopen week dan ook druk, naast de verhuizing naar de nieuwe provider, aan het testen geweest.

PS-MacGek:
Ik ben zeer benieuwd naar de 'nieuwe' omgeving.
Is er nog verandering in de snelheid te verwachten?

Corrado:
Leon mijn oprechte bewondering voor het vele werk dat je verzet en voor je niet aflatende inzet voor de mac-gemeenschap in het algemeen en voor de macfreakers in het bijzonder! :inlove:

janveenstra:
gaaf Leon,
ik kan niet w88 tot volgende week  :cool:

Leon:
Qua styling is er niets aangepast, da's allemaal zo gebleven. Het gaat om de motor die getuned is en ja.. het draait sneller!Kadotje (zoals het er nu uitziet)... cookies, ik geloof dat de server side cookies eindelijk werken....

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie