Nieuws, feedback en meer > Feedback op MacFreak

‘Ouderdom’ MacFreak

(1/19) > >>

macsiem:
Misschien is ouderdom het verkeerde woord. maar ik ben benieuwd hoe lang het geleden is dat MacFreak is begonnen. Zelf 'zit' ik al vele jaren op MF. Echter geen idee meer hoe lang geleden het begonnen is. Wie is onze geschiedenis leraar?

puk1980:
Een van de oudste postings die ik kan vinden, is van 5 januari 2003.
Maar dat lijkt me niet de allereerste post.

https://www.macfreak.nl/audio/hinderlijke-pauze-tussen-nummers-in-itunes/

Met een reactie van iJoost, dat was ooit een trouwe Mac fora bezoeker.
"Geen stropdas wel magic met een C-compiler."


Misschien heeft Robert destijds bij het omzetten van het forum de hele ouwe postings achterwege gelaten.

puk1980:
Ik denk dat MacFreak ergens in 1998 is opgericht.

https://www.trouw.nl/nieuws/opgejaagd-door-trollen~becaa38c/


--- Citaat ---
Opgejaagd door trollen

Ze hebben geen ander doel dan mensen tegen elkaar opzetten. Daarom zitten deze ’trollen’ uren achter de computer, sturen haatmailtjes en doen er alles aan om personen of bedrijven in een kwaad daglicht te stellen.

Hester Otter, 2 juni 2007

Rien Poortvliet presenteerde trollen als gedrochten die een groot plezier beleven aan het kwellen van kleine kaboutertjes. Dat er ook levensechte trollen op internet bestaan, die geen groter genot kennen dan het treiteren van anderen, ontdekte fotograaf Léon van Schie.

,,Negen jaar geleden begon ik met de website MacFreak. Met elf andere Mac-liefhebbers brachten we dagelijks nieuws over Apple. Op een forum hielpen we met technische vragen. De eerste vier jaren waren hartstikke leuk. We hadden bijna 700.000 bezoekers per maand. Daarna ging het mis. Toen kwamen er mensen op ons forum die ongefundeerd kritiek op anderen hadden.’’ Als iemand meldde dat zijn computer het niet meer deed, kwam de reactie ’Je zal wel weer dom bezig zijn’.

Later volgden doodverwensingen. Van Schie, ook webdesigner van beroep, besloot dergelijke bezoekers te weren en moest daar een flinke prijs voor betalen. ,,Op andere websites stond opeens dat ik een leugenaar en bedrieger zou zijn. Bruidsparen die een fotograaf zochten, kwamen die berichten op internet tegen. Grote opdrachten gingen niet door. Waar rook is is vuur, werd er gedacht. Het was funest voor mijn zaak.’’


--- Einde van citaat ---

puk1980:
Misschien dat Dick de Roos nog iets over de begintijd kan vertellen. Dick komt hier nog wel eens.

Oudste lid (kwa registratie) in de huidige ledenlijst is Leon van Schie, de oprichter van MacFreak.

Robert:
Interessante vraag, waar ik waarschijnlijk het antwoord op zou moeten weten, maar niet heb...

Dacht zelf altijd dat MacFreak uit begin van de jaren 2.000 stamde, maar als ik naar dat verhaal in Trouw kijk dan klinkt 1998 inderdaad aannemelijker. Maar heb zelf MacFreak pas later ontdekt, ben dus zelf niet hier vanaf het prille begin.

En bij de verhuizing naar het nieuwe forum hebben we niet alle berichten meegenomen, omdat dat nogal veel moeite was voor berichten die alleen nog maar archeologisch interessant waren (en mogelijk ook nog via de Wayback Machine te vinden zijn).

P.S.
Bij deze dit draadje verplaats naar Feedback op de MacFreak website, want vond het daar beter passen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie