Supportvragen Mac > Games

De ultieme duurzame dual setup!

(1/15) > >>

whaha:
Sinds 2007 heb ik een eigen computer. Die eerste computer was een 17" iMac. Daarna volgde een 21,5" iMac en een 27" iMac.
Voordat ik een eigen computer had, heb ik nogal geworsteld met Windows en daarom wilde ik macOS, want daar zou je ook mee moeten kunnen gamen. Momenteel wil ik macOS omdat ik het gewend ben en vanwege specifieke zaken zoals de slimme afspeellijsten in Apple Muziek.

Alleen heb ik dus slechts ervaring met het hebben van een All in One. Op zich heb ik op mijn kleine appartement / bureau wel ruimte voor meer randapparatuur, maar dat heb ik dus nooit gehad. Onder mijn bureau zou ik nog een computerkast kwijt kunnen dus ik kán ook dual setup / Mac & PC doen.

Wat mij daarbij tegenhoudt is dat meerdere computers minder duurzaam is. Vooral als het dan een Windows PC is die je amper gebruikt. Dat is namelijk het lastige. Ik ben geen PC gamer. Ondanks dat vind ik het wel leuk om zo nu en dan een spelletje te spelen met vrienden online. Hierdoor vervallen virtuele machines al vrij snel, omdat 'men' dan 'aanneemt' dat je vals wil gaan spelen. Gelukkig bestaat er zoiets als cloud gamen.

Het jammere daar weer van is dat je dan niet altijd toegang hebt tot alle spellen. Je zit vast aan de spellen die worden aangeboden op het bewuste cloud gaming platform.

Daarnaast zijn er ook games die wél uitkomen voor macOS. Dat betekent dus dat je daar ook grondstoffen / hardware beschikbaar voor moet hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de systeemeisen van Baldur's Gate III.

Dit forceert weer dat ik geen instapmodel Mac kan nemen. Nu wil ik zo'n model überhaupt niet, dus dat scheelt, ik wil namelijk wel graag een toetsenbord met Touch ID. Alleen zorgt dit er dus wel voor dat je een bepaald bedrag extra kwijt bent aan het upgraden van het basismodel. Even leek het makkelijk, ik neem de M3 iMac met 24 GB en 2 TB en dan ben ik meteen klaar voor de toekomst. Je kunt echter die 24" iMac niet voorzien van een M3 Pro of M3 Max en daarmee is dat apparaat minder toekomstbestendig en daarmee inherent minder duurzaam.

Dus nu vraag ik me af of ik nu zo veeleisend ben of dat Apple het mij lastig maakt. Ik kan natuurlijk een Mac mini nemen of zelfs een Mac Studio, maar dat betekent dat ik weer allerlei apparaten erbij moet nemen, zoals toetsenborden, luidsprekers, muizen, microfoons en natuurlijk een scherm. Voordeel is dan wel weer dat het meer modulair wordt. Bovendien is het makkelijker bij dual setup / PC & Mac.

Tel daarbij op dat ik nu niet kan weten wat ik 'onder Windows' in de toekomst ga spelen. Dit zorgt ervoor dat ik slecht kan inschatten wat ik nu moet kopen, want ik weet niet wat ik dan nodig heb. Daarom is dat hele 'centraal geheugen' verhaal bij Apple ook zo naar, want je komt niet om die belasting van ze heen wanneer je net wat meer wil(t) gaan doen met je computer. Je kunt er niet even RAM bij prikken.

Mijn eerste drie iMacs waren allemaal intel. Mijn volgende Mac wordt een Apple Silicon. Ook al is er een ARM Windows, ik kan deze niet via Bootcamp installeren, want dat bestaat / gaat niet meer. Bij mijn eerste 2 iMacs beperkte ik me onder andere tot Blizzard games om te spelen. Alleen zelfs sommige spellen van die uitgever zijn niet meer beschikbaar voor macOS zoals Diablo IV of Overwatch. Wanneer mijn geliefde Warcraft III een vervolg krijgt in de vorm van een RTS voor de computer en wanneer deze níet beschikbaar komt voor macOS en ik dus geen apparaat heb om het op te spelen, zou ik dat erg jammer vinden.

Tegelijkertijd, wanneer het wél voor macOS komt, maar mijn Mac beschikt niet over genoeg rauwe kracht om het spel te draaien zou ik dat mogelijk nog erger vinden. Zeker als ik dan geen PC heb.

Al met al vind ik inmiddels dus ook dat het een enorm gemis is dat er geen 27" powerhouse iMac meer is en dat je dus gestuurd wordt. De geruchten claimen dat er een 32" komt, maar daar kan ik niet op varen en bovendien weten we dan niet wanneer die modellen er dan zullen komen.
Tegelijkertijd beschik ik nu nog gewoon over een iMac mét bootcamp waarmee ik allerlei spellen kan spelen. Momenteel kan ik daar zelfs nog Age of Empires IV mee spelen.

Een van de opties die ik heb is dan ook om te wachten en voorlopig nog niets te kopen. Het nadeel daarvan is dan weer dat de M3 soc daarmee verouderd. Tegelijkertijd wordt deze dan wél mogelijk beschikbaar voor de Mac mini en Mac Studio.

Wat is jullie advies?
Veilig spelen met twee systemen?
Niets doen en afwachten?

Aanpassing 1 op maandag 27 november 2023:
Titel aangepast, omdat mensen terug bleven komen op het punt dat gamen op een Mac niet werkt.
Nee, ik ben vooralsnog niet meer van plan een iMac te kopen. Tegelijkertijd ga ik mijn iMac met Bootcamp wél missen, dus maak ik er nu nog lekker gebruik van!

puk1980:
Misschien kun je de iMac Pro van McHenri overnemen voor een zacht prijsje.

https://www.macfreak.nl/vragen-algemeen/aktuele-waarde-imac-pro/

iSan:
Niets doen en afwachten.

Eh nee, blijven gamen op je huidige iMac en wachten op Windows op Mac. Maar ik dacht dat Parallels Desktop ook goed was voor Sillicon Macs?

whaha:

--- Citaat van: puk1980, 10 november 2023 - 17:22 ---Misschien kun je de iMac Pro van McHenri overnemen voor een zacht prijsje.

https://www.macfreak.nl/vragen-algemeen/aktuele-waarde-imac-pro/

--- Einde van citaat ---
Leuke suggestie, maar nee. Ik wil stiekem bij een nieuwe Mac toch wel in ieder geval iets met Apple Silicon...

whaha:

--- Citaat van: iSan, 10 november 2023 - 19:07 ---Niets doen en afwachten.

Eh nee, blijven gamen op je huidige iMac en wachten op Windows op Mac. Maar ik dacht dat Parallels Desktop ook goed was voor Sillicon Macs?

--- Einde van citaat ---
... en zolang ik dat niet doe, kan ik beter inderdaad het apparaat blijven gebruiken dat ik nu heb.

Parallels werkt voor heel veel zaken inderdaad fantastisch. Helaas niet voor online gamen. Wanneer ze zien dat je een virtuele machine gebruikt, word je geband, omdat ze er dan vanuit gaan dat je vals gaat spelen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie