bedanktbart
(Bewerkt door himac om 15:47, 4-02-2004)
[ Ger ]
(Bewerkt door bartp om 16:29, 4-02-2004)
Dus in de exportmogelijkheden van welk pakket dan ook, geef je aan of het document snijtekens moet bevatten. Wat de ruimte tussen de snijtekens en document moet zijn, maar ook eromheen.Per drukker wil dit nog welleens verschillen.En let op: 1 pagina in een PDF. Meer pagina's worden niet geaccepteerd.
In Quark kan je bijv: via de extensie export een PDF aanmaken. Kies vervolgens voor opties om o.a. de snijtekens mee te geven. Via print en save as kan natuurlijk ook.
Hierna kan je het postscript bestand door distiller halen met de juiste joboptions. Desnoods kan je het PDf-je hierna certified maken met Enfocus software met datzelfde profiel.
Succes!
via print naar bestand . ps file gemaakt - distiller pdf en nu geeft ie ook ook aflopend weer..
in quark 6 kan je meteen pdf maken, maar dan zegt ie dat hij het distiller printer description file niet kan vinden.. hoe zet ik die in quark 6.. want dan kan ie denk ik meteen via distiller pdfen..
bedankt zover
zo ja.. dank je wel.. ga ik zeker heen.( tis nog gratis ook
De enige juiste weg (niet de leukste of makkelijkste) is een PostScript-dump maken (.PS) via de Adobe printerdriver en dat bestand -al dan niet automatisch- door de Distiller laten renderen.
[ Ger ][/news]
Suk6 ermee!
pdf geeft al een heel goed beeld(ook aflopend) wat het uiteindelijk resultaat wordt en cpdf of niet ik heb (nog)niet het verschil kunnen zien als resultaat.
(Bewerkt door himac om 10:54, 9-02-2004)
bartp om 17:40, 4-02-2004bedankt allen voor de reacties,via print naar bestand . ps file gemaakt - distiller pdf en nu geeft ie ook ook aflopend weer..in quark 6 kan je meteen pdf maken, maar dan zegt ie dat hij het distiller printer description file niet kan vinden.. hoe zet ik die in quark 6.. want dan kan ie denk ik meteen via distiller pdfen..bedankt zover
Dan kan je van een .ps file een email versie en een drukwerkversie maken
bartp om 11:24, 9-02-2004@himacvolgens mij is cpdf ook niet anders dan een goed pdf.. alleen je hebt t gecertificeerd. het is door de keuring heen gekomen zeg maar. voor de drukker meer garantie dat alles ok is.
Dit klopt helemaal, er veranderd niets aan de PDF zelf, het enige idd is dat ie certified is wat tegenwoordig door kranten enkel geaccepteerd word.
met Distiller kan je trouwens hotfolders maken die een PS automatisch omzetten naar een PDF met het juiste profiel. Met Enfocus PitStop Server kan je die PDF dan weer geautomatiseerd Certified laten maken. Succes!
Wij hebben InstantPDF ook niet goed werkend gekregen in onze inDesign workflow. Quark de schuld geven lijkt mij niet correct ; )Enfocus kan de oorzaak nog niet ontdekken. Mijn bevindingen: de .ps en bijbehorende Enfocus-instructies belanden in de (onzichtbare) /usr/tmp map. Daarin komt ook de pdf terecht (zoals gesteld moeten Distiller en Acrobat open zijn; onder Panther is het nog gecompliceerder -- na iedere maal "printen" quit Distiller en moet-ie handmatig opnieuw opgestart worden).De pdf belandt (bij ons) NIET in de aangegeven output-folder. We omzeilen dit door 'm uit de tmp map te halen (te vinden in Sherlock, zet een alias in je Dock!).Enfocus brengt binnen afzienbare tijd een update van InstantPDF uit, waarmee dit probleem hopelijk opgelost wordt.
PS: Een andere manier om cPDF te maken is "normaal" een pdf uit inDesign te maken en die dan in Acrobat met InstantPDF certificeren. Je loopt dan wel regelmatig op tegen DoubleByte font problemen. Oplossing: fonts naar outlines omzetten in InDesign.
1 zou voor CMYK moeten zijn en 1 voor CMYK + steunkleuren.
Het vreemde is nu: als ik beide instellingen vergelijk met mekaar dan zijn deze IDENTIEK!!Waar zit het hem nu in in die steunkleuren? Is het niet gewoon altijd zo dat als er een goede pdf wordt gemaakt (met bv. de SheetCmyk_1v1) dat het helemaal niet uitmaakt of je nu CMYK met of zonder steunkleuren gebruikt? Of moet je echt gaan 'nadenken': oh ik gebruik steunkleuren dus ik moet op een andere manier een pdf aan gaan maken......
Printerbeschrijving = Algemeen PDFType = Composiet (altijd)Print kleuren = CMGZGebruik geen OPI
Een kant en klare PDF verschijnt dan op je bureaublad.
Hoef je niets meer aan te doen.
Krijg je wel problemen, dan heeft het uitdraaistation de zaken niet goed voor elkaar. Dat zijn er helaas nog al wat.
Geert.
@Roger Vromans: joboptions zijn niet degene die bepalen of een PDF een spotcolor of cmyk PDF is. Jij bepaalt zelf in het opmaakprogramma welke kleuren je gebruikt, niet de Distiller. Wat je als zetter of vormgever verkeerd doet komt niet met behulp van een joboption weer goed. De ppp van de site kijkt in Acrobat of je alles wel goed gedaan hebt om een spot of cmyk PDF te leveren, zoniet, geen CPDF. Wanneer je die twee ppp's met elkaar vergelijkt zijn er wel verschillen; Spot met een information melding: more than 0, en cmyk met een error melding: not equal to 0. Wel is het mogelijk om vervolgens eventuele fouten met Pitstop weg te werken.
Het is lastig, maar helaas toch nog zelf nadenken over wat, hoe en waarom je iets doet.
(Bewerkt door MacMitten om 1:36, 24-04-2004)