Duotoon van Photoshop naar Quark
18 november 2003 - 12:54   
geplaatst door: MartiBo
als ik een map met bv. zwart en een pantone steunkleur wil laten maken loop ik bij de foto's vast:
ik heb een kleurenfoto: in photoshop: grayscale en daarna duotone: zwart en het kleurtje bv. groen.
Ziet er prachtig uit. Dan opslaan als: kan niet tiff, wordt eps (dan heb ik allerlei aanvink mogelijkheden: wat doe ik daar??)
Dan nog niets aan de hand: maar importeer ik het groene plaatje in quark is ie niet meer groen maar korrelig zwart wit, ook als ik het print............
ra ra.   :biggrin:  :blink:  :crazy:
Macbook Pro i7, Apple Display. http:// idforyou.nl
Duotoon van Photoshop naar Quark
18 november 2003 - 13:04    reactie #1
geplaatst door: Fabio
vink bij die 'allerlei aanvink mogelijkheden' voorvertoning macintosh 8 bit aan ipv 1 bit, dat werkt waarschijnlijk wel.
Duotoon van Photoshop naar Quark
18 november 2003 - 13:52    reactie #2
geplaatst door: Okkie
Een duotone is altijd een eps (photoshop)
Als je die wil printen in kleur heb je wel een postscript printer nodig. Of een inktjet die dat kan emuleren, nou ja de aansturing dan. Anders het plaatje weer (tijdelijk voor je printje dan) terugzetten naar rgb of cmyk om proefjes te maken. Als het voor twee kleuren drukwerk is...
"Beads flow echoes, can understand the power."
Duotoon van Photoshop naar Quark
18 november 2003 - 14:24    reactie #3
geplaatst door: jjeric
Als je de mogelijkheid hebt.... vanuit Quark een PDF genereren en die dan afdrukken...
Duotoon van Photoshop naar Quark
18 november 2003 - 20:29    reactie #4
geplaatst door: Ger Nijkamp
Klopt allemaal. Je MOET 'm als EPS bewaren en een PostScript printer hebben. Anders zal 't niet werken. Mocht je er drukwerk van gaan maken: let er op dat je voor de twee aparte kleuren een andere rasterhoek kiest. Anders vallen de rasters samen in het drukwerk en zal het effect van de duotone verdwenen zijn...

[ Ger ]

Website: gernijkamp  
Linkedin: gernijkamp
Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 08:56    reactie #5
geplaatst door: jjeric
@Ger, ik dacht dat Photoshop zelf de rasterhoek van de duotoon veranderde, weet je zeker dat dit niet zo is?
Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 09:07    reactie #6
geplaatst door: Fabio
volgens mij wordt de rasterhoek door de rip bepaald (of eventueel vanuit quark, ligt aan de rip), maar in ieder geval niet door photoshop. kan inderdaad hele nare resultaten opleveren  :crazy:
Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 09:18    reactie #7
geplaatst door: MacFanGuy
Hmmmm: De rasterhoek wordt altijd in de RIP bepaald. Tot nu toe ben ik nog geen RIP tegengekomen waar dat niet zo is. Echter, je kan kiezen: of de RIP bepaald de rasterhoeken conform de standaardwaarden en je hebt er geen omkijken naar. Dus 75? Cyaan, 15? Magenta, 90? Yellow, 45? zwart. Omdat er van uitgegaan wordt dat PMSen meestal vol zijn, of in ieder geval niet snel ergens overheen gedrukt worden wordt iedere steunkleur dezelfde stand meegegeven. OF de gebruiker mbv het programma (bijvoorbeeld Quark) geeft zelf in welke kleur welke gradenstand meekrijgt.
Huh? Wat is dat, een PixelFreak?
Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 09:27    reactie #8
geplaatst door: Fabio
ik heb me gisteren toevallig laten vertellen dat er hier en daar nog wel rips zijn, zullen wel oudere modellen/types zijn, die de in quark aangepaste rasterstanden overruledt (met 'dt'?  :happy: ). is hopelijk wel een zeldzaamheid  :blink:

maar je kunt dus inderdaad kiezen; quark of de rip. de eerste optie gebruik je met spotkleuren of veeleisende drukkers (we hebben er een keer een gehad die erg vreemde rasterstanden wilde hebben om goed drukwerk te kunnen leveren  :smile: )

Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 09:45    reactie #9
geplaatst door: MacFanGuy
Is niet alleen met oudere RIP's hoor: dat bedoelde ik duidelijk te maken. Ook met nieuwere RIP's (wij draaien hier een Harlequin kweeteffenietmeerwatvoorversie van een jaar oud) kunnen de rasterstanden uit Quark (in ons geval ArtPro) overruled worden.

Wij draaien alles uit volgens de standaard rasterstanden. Echter, als wij een bestand hebben met bijvoorbeeld steunkleuren die in rasters over elkaar gedrukt worden, dan hebben we daar een apparte flow voor waarbij we de optie "Override angles in job" uit hebben gezet. Dan worden de bestanden ge-RIPPED met de in het document opgegeven rasterstanden.

De vraag is natuurlijk: is het bij oudere RIP's ook een optie of niet?  :wink:

Huh? Wat is dat, een PixelFreak?
Duotoon van Photoshop naar Quark
19 november 2003 - 09:48    reactie #10
geplaatst door: Fabio
haha, ik vrees van niet  :music: