Supportvragen digitale media > Grafische software en technieken

InDesign kapotte index repareren?

(1/3) > >>

Jakko W:
Heeft iemand tips om een kapotte index in een InDesign-bestand te repareren?

Ik ben iets van anderhalve week bezig met een index, maar daar is ergens achter de schermen iets in kapot gegaan. Er staan bijvoorbeeld een aantal verwijzingen in naar niks (wel „zie” maar geen onderwerp erachter, terwijl ik daar wél een woord getypt had, want je kunt zelf geen lege verwijzingen maken), en als ik die probeer te verwijderen, crasht InDesign hard. Ik klik op het prullenbak-knopje, dan op de knop dat ik de term inderdaad wil verwijderen, en bam — bureaublad. Elke keer.

Bij opnieuw openen van InDesign komt dan de melding dat het bestand waarschijnlijk beschadigd is, maar ja, veel andere keuze heb ik niet dan het toch opnieuw openen en kijken of ik er nog wat mee kan. Wat ik tot nu toe geprobeerd heb zijn dingen als een kopie openen en daarin de bewerking uitvoeren, het document bewaren onder een nieuwe naam en daarin de bewerking uitvoeren, en exporteren naar IDML in de hoop dat daarmee de fout weg is. De eerste twee hebben precies hetzelfde gevolg: een harde crash. De derde crasht net zo hard, maar al wanneer een bepaald punt (4%, geloof ik) in de export bereikt wordt.

Wat wel werkt is andere termen verwijderen, waar bijvoorbeeld de verwijzing niet leeg is. Alleen die met een lege verwijzing zorgen elke keer voor een crash.

Mijn idee is dat de indexdata beschadigd is — geen idee hoe — en dat InDesign z’n normale gedrag doet bij zulke kapotte data, namelijk hard op z’n bek gaan zonder je de mogelijkheid te geven het te repareren. Het zou heel leuk zijn als iemand een manier weet om hier voorbij te komen.

Hoe dan ook, ik raak dat programma elke keer zo verschrikkelijk beu …

nnsa:
Mogelijk hier wat kapstokken:

https://helpx.adobe.com/indesign/kb/troubleshoot-file-issues.html

https://indesign.uservoice.com/forums/601180-adobe-indesign-bugs/suggestions/32837470-index-panel-s-update-preview-button-causes-hard-cr

Jakko W:
Bedankt voor het zoeken, maar die eerste link heeft alleen algemene dingen die ik ook allemaal al tegengekomen was en die niet helpen, terwijl de tweede gaat over een probleem dat zich bij mij niet voordoet.

De enige mogelijk oplossing die ik tot nu toe heb bedacht is om (een kopie van) het bestand met de kapotte index te openen met een hexeditor, om eens te kijken of ik wellicht de index kan vinden en of er iets bij die kapotte termen staat dat anders is dan bij termen die wél werken. Ik heb er weinig hoop op, maar veel anders kan ik niet meer verzinnen.

Hiker:
Ik ken InDesign als een van de meest stabiele programma's, bijna nooit problemen.
Ik zou als eerste proberen de inhoud naar een ander bestand te kopiëren en kijken wat er dan gebeurt. Eventueel per pagina zodat je misschien ergens de fout ontdekt.
Gaan andere bestanden wel goed?

Jakko W:

--- Citaat van: Hiker, 23 maart 2024 - 09:11 ---Ik ken InDesign als een van de meest stabiele programma's
--- Einde van citaat ---
Dan heb jij héél andere ervaringen ermee dan ik. Al vanaf versie 1.0 crasht het om allerlei redenen waar je nooit je vinger op kunt leggen, maar altijd bij dingen waar zoveel werk in zit dat je ze niet vanaf nul opnieuw wilt moeten doen. (De huidige versies zijn wel veel stabieler dan 1.x, dat crashte soms als je er maar naar keek, maar als InDesign tegenwoordig vastloopt, dan is dat ook altijd heel erg hard.)


--- Citaat van: Hiker, 23 maart 2024 - 09:11 ---Ik zou als eerste proberen de inhoud naar een ander bestand te kopiëren en kijken wat er dan gebeurt. Eventueel per pagina zodat je misschien ergens de fout ontdekt.
--- Einde van citaat ---
Ook dat is een oplossing die ik liever vermijd, precies omdat er al zo heel veel werk in dit document zit. Het is niet zomaar een eenvoudig boekje met witte bladzijden met een tekstvak erop en weinig meer dan dat.

Hoe dan ook zit de fout niet op een bladzijde, volgens mij, want het is een indexverwijzing die niet naar een bladzijde verwijst waar het fout mee gaat. D.w.z. één van het soort „InDesign: Zie Vastlopers” — alleen staat er in het lijstje in het indexvenstertje „InDesign: Zie” en meer niet. Ik kan daarop dubbelklikken en dan opent het venster om de verwijzing te bewerken, met een blanco tekstvak voor het onderwerp waarnaar verwezen wordt. Als ik daar iets in typ en op OK klik, verandert er niks in het overzichtslijstje, daar blijft de verwijzing blanco.

Ging het om een verwijzing naar een bladzijde, dan zou ik wel geprobeerd hebben de marker op die bladzijde te verwijderen in plaats van de verwijzing in het lijstje.


--- Citaat van: Hiker, 23 maart 2024 - 09:11 ---Gaan andere bestanden wel goed?

--- Einde van citaat ---
Ja, dit is bijna zeker een fout in de data voor deze index, die InDesign tegenkomt wanneer ik hem probeer te verwijderen en zich daar dan zo in verslikt dat het crasht.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie