InDesign 16 onder Ventura met M1 Pro?
24 maart 2023 - 16:27   
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
Ik heb een Adobe CC abonnement en gebruik momenteel versie 18.2.1 van Indesign

Voor een klant van mij zou ik nu wat werk moeten doen in versie 16.4.3 van Indesign. Ik heb Adobe support gecontacteerd en ze hebben mij de installer van versie 16 van Indesign ter beschikking gesteld (via de Adobe Cloud agent in de menubalk kan je maar teruggaan tot versie 17...)

De persoon bij Adobe chat support zei echter dat ik beter eerst versie 18 verwijder alvorens versie 16 te installeren omdat dit tot conflicten kan leiden ; hij bevestigde evenwel dat de installer van versie 16 niet naar een wachtwoord zou vragen.
Ik ben hem echter vergeten te vragen of de oudere versie (16) zou gedetecteerd worden door de Adobe CC install agent (die actief blijft in de menubalk) zodat ik de update naar 16.4.3 kan doen.

Heeft iemand ervaring met het tegelijkertijd werken met 2 verschillende versies van Indesign (of andere Adobe apps) ? Moet ik echt eerst versie 18 verwijderen (niet praktisch want ik heb die versie ook regelmatig nodig) ?  Zal versie 16 wel degelijk draaien in Ventura op mijn MB Pro M1 (via Rosetta dan wel te verstaan) ?
Nog andere dingen waar ik zou moeten op letten ?  Ik stel liever eerst de vraag vooraleer ik potentieel mijn installatie van Adobe naar de knoppen help...

Alvast bedankt !
InDesign 16 onder Ventura met M1 Pro?
24 maart 2023 - 19:46    reactie #1
geplaatst door: Hajonides
Ik kan onder Ventura in twee versies van ID afzonderlijk werken, gebruik v18 en 17; v16 heb ik niet meer geïnstalleerd en weet niet zeker of die onder Ventura draait.

Gaat het om een specifieke installatie of plugin in die v16? Je kunt een document in ID wegschrijven als idml om die in oudere ID-versies te kunnen openen, maar ik vermoed dat je dat wel weet ;-)
*^(&*^%$$^&%………………
Dsbrg, Gldrlnd
InDesign 16 onder Ventura met M1 Pro?
25 maart 2023 - 21:49    reactie #2
geplaatst door: anraadts
Mocht je Parallels hebben, daarin kan je ook een andere versie van macOS installeren en dan daaronder de oudere versie van Lightroom draaien.
InDesign 16 onder Ventura met M1 Pro?
27 maart 2023 - 11:52    reactie #3
geplaatst door: anraadts
En, is het gelukt?
InDesign 16 onder Ventura met M1 Pro?
27 maart 2023 - 14:05    reactie #4
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
Bedankt voor de feedback !

@Hajonides : ik weet dat ik kan opslaan als IDML maar je bestand ziet er soms helemaal anders uit als je het dan opent in een oudere versie (links, layout...). Te veel gedoe.
De bestanden die ik krijg van de klant zijn gemaakt in versie 16.4.3 van Indesign. Geen specifieke plugins, maar ik weet niet of ik hun bestanden kan openen in versie 16.0 bijvoorbeeld...

@anraadts : nog niet geprobeerd, nog geen tijd gehad. Zal sowieso eerst proberen in Ventura, mocht dat problemen geven probeer ik een nieuwe user account, en dan eventueel met Parallels.

Ik weet dat we vroeger, toen ik nog niet voor eigen rekening werkte, met zowel Adobe CS4, CS5 en CS6 tegelijk werkten omdat verschillende filialen van het bedrijf met verschillende versies werkten en we overweg moesten kunnen met alle versies. Conflicten hebben we nooit gehad, eigenlijk. Maar dat was nog vóór de cloud...