Supportvragen digitale media > Grafische software en technieken

Vectoren in toekomstige OSX?

<< < (2/2)

Macceraar:
Jules, ik moet je gelijk geven.Ik merk trouwens dat coordinaten nog altijd hele pixels zijn. Dus zal een plaatje nooit 123,45 pixels breed kunnen zijn. Het is wel mogelijk om dat voor elkaar te krijgen, als je het maar wilt uitvoeren. (gebeurt dit niet al met PDF? (in Voorvertoning))[off-topic]Wat betekent "imo" eigenlijk?[/off-topic]

Jules:
imo = in my opinion, je ziet ook wel: imho = in my humble opinion, but hey, I ain't articularly humble :wink: Op je andere vraag: ik zou het antwoord niet weten, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet helemaal snap wat je bedoelt. Maar als je het bijvoorbeeld over het verplaatsen van vensters hebt, of het scrollen van al dan niet ge-antialiaste, text, daar is het kleinste interval inderdaad gewoon 1 pixel. Ik denk dat dat zo moet blijven (voorlopig), ook op een op vectoren gebaseerde interface: het bespaart een hoop rekenwerk aan bijvoorbeeld de dropshadows van vensters en interfacewidgets als je ze op een gegeven schaalgrootte - eenmaal vanuit de beschrijvende vectoren gerenderde naar een beeldschermweergave in pixels - gewoon met een simpele translatie over twee vectoren die niets achter de komma hebben op een nieuwe plek kunt zetten. (wat een onleesbare zin)Alhoewel, ik bedenk me nu dat dit in quartz-extreme, die toch al gebruik maakt van 3d-accelaratie, een fluitje van een cent moet zijn  :biggrin:

Macceraar:
(je begreep wat ik bedoelde, aan je reactie te zien)Het wordt inderdaad wat meer rekenen, maar met Quartz Extreme is het best te doen (zoals je al zei). Met tekst wordt het al gedaan door Quartz (en zelfs door deze oude G3 met allerlei groottes, verschillende transparantie en rotatie ruim 500 chars/sec).

Giel:
Ik kan me herinneren dat in de tijd dat Byte nog een toonaangevend computertijdschrift was, dat ik daarin iets gelezen had over een scherm dat alleen vectorgraphics kon weergeven. Alles wat weergegeven moest worden, werd net zoals bij een plotter op het scherm gezet.
Het gebruikte dezelfde techniek als een scoop. Geen problemen met halve pixels dus! Het is nooit echt wat geworden.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie