Supportvragen digitale media > Grafische software en technieken

Vraag over QuarkXPress 9.0

(1/4) > >>

Marja_be:
Ik heb op mijn Mac nog een hele oude versie van Quark, nl 9.0 nu vroeg iemand mij of ik een boekje kan opmaken voor haar (heel lang geleden was ik dtp'er) maar ik ben er al zo lang uit en heb geen idee of drukkers nog kunnen werken met de bestanden uit deze oude versie...
Wie o wie weet raad?

Kapotlood:
Je kan het altijd exporteren als drukklare PDF, maar ik zou er inderdaad niet meer mee durven werken en het als Quark aanleveren :-)

Max Gaav:
Misschien is het een idee Affinity Publisher te kopen? Soort van 'InDesign'. Kost 5 tientjes. Beetje Google-en en je vindt misschien nog wel een discount. Van hen is ook Photo ('Photoshop') heel mooi, alsook Designer ('Illustrator')

tonp:
Het is maar helemaal de vraag of er nog drukkers zijn met een oud macje en Xpress geïnstalleerd.
En dan moet je zo'n drukker nog weten te vinden...
Omdat er tegenwoordig bijna uitsluitend met PDF's wordt gewerkt, lijkt me dat de weg te gaan.
File > Export > Layout as PDF brengt je waarschijnlijk verder voor het maken van een drukklare PDF. Laat alles in Composite RGB; de drukker weet raad voor wat betreft de correcte omzetting naar CMYK voor zijn printer/drukpers.
Uiteraard zorg je voor snijtekens e.d.
Succes!

Marja_be:

--- Citaat van: Max Gaav, 16 november 2020 - 13:07 ---Misschien is het een idee Affinity Publisher te kopen? Soort van 'InDesign'. Kost 5 tientjes. Beetje Google-en en je vindt misschien nog wel een discount. Van hen is ook Photo ('Photoshop') heel mooi, alsook Designer ('Illustrator')

--- Einde van citaat ---

Hee super bedankt voor deze tip ! Zal dit werken op mijn Imac van 2009? (Ben wel van plan om een nieuwe te kopen maar ik wacht op de 24 inch)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie