Combinatie iMac en iPad Pro
geplaatst: 8 augustus 2018 - 11:50
Even kort schetsen :
Ik ben al Mac gebruiker sinds 1999, al een hele tijd dus, zowel thuis als op het werk.
Had een aantal maanden geleden een impulsbeslissingen genomen : mijn Macbook Pro en iPhone waren beiden aan vervanging toe en ben dan even gaan kijken 'aan de overkant'.
Ik heb dan ipv een nieuwe 15 inch MB Pro en een  iPhone 8, een 15" Lenovo Thinkpad met 16Gb RAM, Radeon RX550 kaart en 512Gb SSD gekocht. De iPhone werd vervangen door een Nokia 8 (Qualcomm 835, 4gb RAM).
Beide toestellen horen respectievelijk bij de snelste Windows en Android toestellen op de markt. EN bovendien nog voor quasi de helft van de prijs van een nieuwe Apple configuratie...

Ik gebruik hoofdzakelijk Adobe software, meer specifiek Indesign, Illustrator en Photoshop en gezien de interface van voornoemde applicaties identiek zijn op zowel Mac of PC, dacht ik dat dit geen probleem zou zijn.

Maar... zowel Windows en Android hebben tot nu toe alleen maar voor frustratie gezorgd. Win10 is niet slecht, Android Oreo evenmin, maar ik mis bij beide OS'en de polish en verfijning van MacOS en iOS.

Dus, ik denk eraan alles weer buiten te gooien en toch maar weer naar Apple te gaan (gaat mij nu natuurlijk meer kosten dan initieel de bedoeling was, maar goed, mijn gemoedsrust is ook belangrijk  :tounge:  )

Ik ben eens aan het rondkijken geweest en ik zie dat het momenteel het beste is om te wachten tot na de keynote in september.
Ik zou niet meer voor een MB Pro gaan, maar wel voor de combinatie iMac 27 inch en een iPad Pro 12 inch. En een iPhone 8 Plus natuurlijk.
Ik verwacht dat door de aankondiging van de nieuwe modellen in september, de huidige modellen in prijs zullen zakken (ik blijf bij iPhone 8, zie de iPhone X zonder home button nog niet zitten, zelfde met de nieuwe iPad's die ook het design van de iPhone x zouden volgen...).

Maar toch maar even polsen naar de mening van mensen die deze combinatie gebruiken. Wat zijn jullie ervaringen, en dan vooral met de iPad Pro ?  Is dit toestel een 'laptopvervanger' ?
Blijkbaar zou Adobe de Creative Cloud apps ook voor iOS gaan releasen in 2019. Is mijns inziens dan ook weer een pluspunt voor de iPad Pro vs Macbook Pro discussie...

Graag jullie input.
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #1 geplaatst: 8 augustus 2018 - 12:09
Hier een iPad Pro 12' gebruiker. 
Voor mij / ons is het een laptop vervanger.   Ik stond op het punt een nieuwe macbook te kopen, en dacht waarom gooien we het niet eens over een andere boeg.  Kopen een iPad pro 12 die is nog wat goedkoper ook. En bouwen de windows laptop om tot hackintosh.
Gewaagde stap. Echter tot heden totaal geen spijt van.

iPad Pro is voor ons een prima laptop vervanger, ik kan er alles mee wat ik voorheen op windows / mac deed. Tis alleen even een andere manier. Zo sorteer ik foto's op de Nas met de applicaties van de Nas leverancier (QNAP in ons geval).  Ik doe wat foto edit, gebruik iMovie voor de filmpjes.
En het voordeel van de iPad Pro is, het hele gezin gebruikt hem. De "hack" mac ligt eigenlijk altijd stil.
Die gebruik ik als de dochters weer eens willen kleuren op de iPad.  Die apple Pencil is geweldig.
 
En prijs technisch was het voor ons een no brainer.  Had een macbook willen kopen van 1600 +/- En nu hebben we een iPad voor een 1000,-   Tis een 12' met 256 gb. 
Geweldig apparaat.

Heb best wat filmpjes zitten kijken op youtube. Uiteindelijk is het een hoop geld en wij kunnen het maar 1 keer uitgeven.
Veel youtube filmpjes gezien. En ook een hoop gelezen voordat we de sprong maakten.
https://www.imore.com/ipad-pro-vs-macbook-which-should-you-buy

Er komen ook meer professionele apps naar de iPad Pro. 

Kortom hier geen MacBooks meer. :)

geplaatst door: Davpa
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #2 geplaatst: 8 augustus 2018 - 13:08
Thx voor de feedback !
Ik weet niet of je eventueel een cover gebruikt voor je iPad Pro. Indien ja, is dat dan de Apple Smart Cover met keyboard, of eerder de oplossing van Logitech ?
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #3 geplaatst: 9 augustus 2018 - 09:25
Ik gebruik geen smart cover. Heb een cover gekocht bij zo'n hoesjes website zeg maar. De smart connector blijft wel bruikbaar. Wel in de kleur van de iPad (goud in ons geval). Vind dat apple keyboard niet fijn werken. Dus ik gebruik mijn apple bt keyboard wat ik al tig jaar heb. En dat werkt prima.

IMG_1921.JPGCombinatie iMac en iPad Pro

IMG_1922.JPGCombinatie iMac en iPad Pro

IMG_1923.JPGCombinatie iMac en iPad Pro*Edit

Wat ik merk sinds we de iPad hebben : De MacBook was een papa’s ding. De iPad is een gezins ding.
Alle 3 de dames hier in huis “spelen” ermee.  Wat dat betreft word hij dus veel meer gebruikt dan een MacBook.
Laatst bewerkt op: 9 augustus 2018 - 10:08 door Davpa
geplaatst door: Davpa
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #4 geplaatst: 9 augustus 2018 - 10:30
Als je je nu al ergert aan Android en Windows dan lijkt teruggaan naar iOS en macOS een goede keuze, die ergernis zal waarschijnlijk alleen maar meer worden.

En hoe sneller je dit allemaal wegdoet hoe meer je er voor zult krijgen.

Maar voor professionele versies van de software van Adobe zal je nog even moeten wachten, die worden op zijn vroegst in 2019 verwacht (en dan eerst Photoshop, de rest later).
geplaatst door: GeorgeM
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #5 geplaatst: 9 augustus 2018 - 12:10
iOS draait geen volwaardige desktopprogramma's zoals bijvoorbeeld Adobe CS, voor mij is de iPad Pro daarom geen laptopvervanger. Ik gebruik hoofdzakelijk Procreate, een tekenprogramma met de pencil. Typen gaat ook fijner op een echt toetsenbord. Je kunt wel een externe aansluiten maar dat moet je allemaal weer meeslepen.
geplaatst door: ardie
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #6 geplaatst: 9 augustus 2018 - 13:08
Eigenlijk heb ik geen laptop nodig. Ik vond het wel leuk om in de woonkamer aan de tafel te zitten computeren, maar uiteindelijk is een 27 inch iMac niet te versmaden wanneer het op screen real estate aankomt.

Ik krijg ook meer performance voor m'n geld met een iMac. Als ik een uit de kluiten gewassen MB Pro wil kopen, 15 inch, dan mag ik heel diep in de buidel tasten. En dan heb ik nog altijd maar een 15 inch display, en kost een extra display me nog eens extra geld. Als ik er dan nog eens een extra quality display bijreken, ga ik qua kostprijs al richting de iMac Pro...
Maar deze laatste is sowieso overkill voor mij. Dus zo'n 27 inch iMac en een iPad Pro is een heel mooi compromis.

Denk wel dat ik voor de case van Logitech zal gaan voor de iPad Pro, typt blijkbaar heel goed en is bovendien backlit, ook heel handig.
Maar sowieso beter wachten tot halfweg september, zeker ? 
Ik wil sowieso een iPhone 8 Plus en de huidige iPad Pro, dus als er nieuwe komen zullen de huidige modellen een beetje zakken in prijs, veronderstel ik.
Voor nieuwe iMac's wordt het misschien oktober, hoewel je nooit weet met Apple.

Ik volg een beetje de Buyer's guide op macrumors. Laat het nu toeval zijn dat er voor zowel de iPhone 8, iPad Pro als de iMac een "don't  buy, updates soon" vermelding bijstaat.
Nog eventjes wachten dus...
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #7 geplaatst: 9 augustus 2018 - 14:35
Kijk ook eens naar Luna Display
geplaatst door: Feek
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #8 geplaatst: 9 augustus 2018 - 15:31
Kijk ook eens naar Luna Display

Als dat iets is zoals Duet, dan bedank ik vriendelijk. Is niet mijn ding, resolutieverschil van laptop en ipad zijn te verschillend, voor mij persoonlijk niet werkbaar...
Maar toch bedankt voor de suggestie !
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #9 geplaatst: 9 augustus 2018 - 16:02
Nee is beter dan duet. Gedraagt zich als een monitor, maakt gebruik van de grafische kaart. Dus niet via AirPlay, waar duet display nu enorme problemen mee heeft (niet alle resoluties worden ondersteund, verbinding beroerd, zoals ik helaas nu ook ondervind.). Ik heb hem besteld, dus kan je helaas geen gebruikerservaring geven. Maar ik ben hoopvol.
Heeft ook volledige toetsenbord ondersteuning, waardoor je ook op je bank een Mac kunt hebben.
geplaatst door: Feek
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #10 geplaatst: 9 augustus 2018 - 19:09
Als je niet een boekhouder, grafisch kunstenaar/ontwerper, websitebouwer bent, dan is de iPad Pro 12.9 een goede optie. Ik heb wel de hoogste configuratie, met 512MB/wifi+cellular ca.€1500 en een pad&quill cover èn een apple keyboard (gebruik het zelden), wordt samen dus toch ca. €1800. Toch ga ik ook mijn macbook air binnenkort vernieuwen voor websitebeheer (al kan een website evengoed op iPad, cfr. simdif etc.) iTunes backup ( kan ook via iCloud), maar vooral uit... nostalgie, ik kan niet afscheid nemen van het concept macbook...
geplaatst door: gipsman
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #11 geplaatst: 11 augustus 2018 - 16:07

Denk wel dat ik voor de case van Logitech zal gaan voor de iPad Pro, typt blijkbaar heel goed en is bovendien backlit, ook heel handig.

Wij hebben ook zitten denken aan die Logitech case. Ik heb hem gezien en heel kort kunnen testen.  Het typt prima (beter dan de macbook’s :p ).  Wat me wel erg opviel is dat de iPad best een stuk dikker word. En zover ik gezien heb kun je het toetsenbord niet loshalen. Hier in huis met de dochters zou dit geen lang leven hebben, dat keyboard word dan (aanname) aan de achterkant weggevouwen ofzo.  Of bungelt los. Kortom dat moet kapot.

Als ik hier in huis alleen met de iPad zou werken zou ik zonder meer de Logitech case erbij kopen.
Echter is het hier een gezins ding, en daarom alleen een “hoesje” zonder fratsen.

Hier de 256 m’n variant gekozen.  En hebben op het moment 24 gb in gebruik. Alles doen we hier op de NAS.  Dus ik verwacht dat we hier nog wel even mee vooruit kunnen. Er word dus weinig lokaal opgeslagen.
En wat lokaal opgeslagen is word toch weer netjes naar de NAS gekopieerd.

Als je kan wachten tot September is dat mooi, ik zou het niet (willen) kunnen.
We hebben toen de knoop doorgehakt het word een iPad pro. Dan gaan we hem ook direct halen.
Op het moment van kopen kopen we op dat moment het meest recente type en klaar en gaan we genieten.  

geplaatst door: Davpa
antw: Combinatie iMac en iPad Pro
reactie #12 geplaatst: 12 augustus 2018 - 10:53
Wij hebben ook zitten denken aan die Logitech case. Ik heb hem gezien en heel kort kunnen testen.  Het typt prima (beter dan de macbook’s :p ).  Wat me wel erg opviel is dat de iPad best een stuk dikker word. En zover ik gezien heb kun je het toetsenbord niet loshalen. Hier in huis met de dochters zou dit geen lang leven hebben, dat keyboard word dan (aanname) aan de achterkant weggevouwen ofzo.  Of bungelt los. Kortom dat moet kapot.


Misschien heb jij het over een andere versie maar ik had deze op het oog :
https://www.logitech.com/nl-be/product/slim-combo-ipad-5th-6th-gen?crid=1762

Die werkt met de smartconnector, en het toetsenbord is heel makkelijk los en weer vast te maken...
geplaatst door: Kompjoeterpetoeter