Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Gewiste iMac herinstalleren

(1/5) > >>

bacon:
Namens iemand:
Hij heeft een iMac 2007 met OS X 10.9.5., voor zijn dochter.
Hij heeft per ongeluk alles gewist. Eigenlijk heel knap, omdat hij helemaal geen verstand heeft van Mac (zegt hij zelf, hij heeft Windows.).
Hij vroeg mijn hulp om OS X 10.9.5 opnieuw te installeren.
Gistermiddag bracht hij de computer bij mij, en hebben we het volgende geprobeerd:

- Starten met de Alt-toets en geprobeerd herinstallatie. De InstallHD stond er nog op!!. Pakte niet  zijn(haar) Apple ID.
-diverse keren geprobeerd: tevergeefs
-Starten met mijn Mavericks boot-usb: zelfde resultaat.
-Starten met Alt-toets?schijfhulpprogramma/Schijf EHBO: geen resultaat (mailde hij, niet zelf gecontroleerd)

Ik had vorige week mijn oude iMac 24” eind 2009 ter verkoop klaar gemaakt, met een schone installatie van OS X 10.9.5 via bovenvermelde Mavericks boot-usb. Geen enkel probleem.
Mijn vraag: wat valt er in het algemeen hier nog aan te doen? Kan ik niet op de één of andere manier mijn opnieuw geïnstalleerde oude iMac verbinden met de zijne, en alles van mijn iMac in z’n geheel overzetten op de zijne?

Mac Hammer Fan:
Start de lege mac op in doelschijfmodus met een andere mac verbonden door een firewire kabel. Hiervoor moet je bij het opstarten t ingedrukt houden. Indien het macossysteem compatibel is met je oude mac moet het lukken om op de lege mac die als schijf gezien wordt het os te installeren.

bacon:
@Mac Hammer,
Bedankt voor je reactie! Nog één vraag: je zegt "die als schijf gezien wordt het os te installeren". Moet de hele HD dan gesleept worden? Of krijg je de optie "installeren" o.i.d.?

macossie:
Hele HD slepen gaat niet werken.

je moet op de werkende Mac de installer draaien, en bij het instaleren de schijf van de andere mac selecteren.

bacon:
macossie,
Dank! Overigens is hij ook verder op zoek gegaan, en heeft iemand anders gevonden, een "Oud leraar ict universiteit". Ben benieuwd of de man zo deskundig is als hij zich voordoet (vraagt wel 10 euro. geeft te denken..... :wink:)

Edit: de professor(...) laat dinsdag weten of het hem gelukt is. Zo niet, dan neem ik zijn taak in alle nederigheid over. De topic is dus voorlopig tot dinsdag afgesloten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie