Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

M1 Mac levensduur max. 5 jaar?

(1/7) > >>

nickdw:
Hallo,

Mijn Macbook Air 8GB met de nieuwe M1 chip komt vandaag binnen. En ik zat zo eens op het wereld wijde web te speuren naar wat informatie. Ik lees veel over de levensduur van deze macs. De ene zegt dat ze na 3 jaar wel af zijn. De ander zegt na 8 jaar.

Wat is jullie visie hierop? En hoe kun je de levensduur verlengen? Daar nog handige tips voor?

fbakker:
Wat bedoel je precies met 'levensduur'? Heb je het hier over 'gezondheid van de batterij' na drie jaar? Wat vindt je dan acceptabel als levensduur, 30% afname van batterij-capaciteit? Of meer, of minder?
Of heb je het daadwerkelijk over hoe lang de M1 Macbook het volhoudt en of deze kapot gaat na drie jaar?

Oftewel, enige toelichting zou handig zijn?

Ziegler:
Een levensverlengende tip? Dat zou wat zijn.

Ik weet eigenlijk niet goed wat je vraagt. Een computer is op een gegeven moment te oud om nog mee te kunnen. En dat gaat steeds langzamer. Ik type dit op een Macbook Air uit 2017 die nog steeds net zo vlot aanvoelt als toen ik hem kocht. En ik denk eigenlijk dat ik 'aanvoelt' kan vervangen voor 'is'. Ik had dit ook kunnen typen op een iMac van 2015 die, toegegeven, soms wat lang doet over het opstarten van zichzelf en applicaties. Maar goed, ik heb destijds bezuinigt en voor een fusiondrive gekozen.

Ik ben van plan beide computers nog jaren te gebruiken voor zowel privé als werk.

Ik ben ook nieuwsgierig wie zou zeggen dat een mac na drie jaar af zou zijn. Dat moet je haast verzinnen, want waarom zou een computer (van welk merk ook) na drie jaar 'af' zijn?

Hiker:
Ligt eraan hoe je er mee omgaat. Bij ruw gebruik zal de levensduur waarschijnlijk korter zijn dan bij gebruik op een bureau. Macs gaan meestal lang mee, de mijne is nu 8 jaar. Updates van software is niet meer mogelijk, wachttijden bij het opstarten zijn wat langer, ik zie vaker een strandbal. Maar de Mac zelf is nog niet aan het eind van zijn levensduur. Zolang ik hiermee uit de voeten kan zal ik er mee werken.

Mac Hammer Fan:
Mijn Mac pro’s zijn twaalf jaar oud. Ik denk niet dat Apple in de toekomst nog zulke betrouwbare en upgradeable machines zal maken…

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie