Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Mac mini (2018) per ongeluk gewist

(1/3) > >>

macvooh:
jach ik heb iets superdom gedaan

Ik wilde een backup nemen van mijn Mac Mini (2018 - Ventura). Ik dacht "slim" te zijn en in recovery modus de opstartschijf te klonen naar een externe hard disk.. Heb niet goed opgelet (zat aan de telefoon) en de lege externe hard disk gekloond naar de opstartschijf ipv andersom.. In pakweg een paar seconden 2 jaar muziek en dergelijke "kwijt".

Nu had ik hoop omdat - zover ik me herinner - ik FileVault uit staan had (wegens muziek computer, waar performance telt). Via Target disk mode met een thunderbolt 3 kabel vanop mijn Macbook M1 een heleboel recovery programma's op de schijf losgelaten, maar die vinden niets relevant.
1 programma, Mac Data Recovery van EaseUs, toont de schijf wel als "encrypted", vreemd genoeg. Als ik het aanklik vraagt die een wachtwoord maar geen enkele van mijn gebruikelijke wachtwoorden doet iets:
Mac mini (2018) per ongeluk gewist

Dan met hun support gebabbeld.. Ze wilden een tooltje draaien vanop Windows om iets te checken, maar ik heb helemaal geen Windows met thunderbolt 3 en VirtualBox werkt voor geen meter op M1 mac.

Voor ik gewoon opgeef en mijn systeem opnieuw installeer, heeft iemand ervaring met dergelijk probleem? Zijn er nog zaken dat ik kan checken?

nnsa:
Ik zou maar opnieuw beginnen en gewoon je backup terugzetten. Recovery wordt doorgaans niets, bij een hele schijf. Althans de uren die je er in stopt wegen niet op tegen het povere resultaat.

Daarnaast een ‘vreemde’, onlogische en complexe backup methode.

macvooh:
Wel ik heb dus geen backup om terug te zetten.

Vreemde backup methode? Ja, maar ik wilde snel een clone, wat met time machine niet kan.

nnsa:

--- Citaat van: macvooh, 25 november 2022 - 19:03 ---Wel ik heb dus geen backup om terug te zetten.

--- Einde van citaat ---
En wat is er nu overgebleven van het voordeel boven TimeMachine ?

Een systeem kan je altijd opnieuw installeren en je programma’s en data terugzeten van TimeMachine (eventueel m.b.v. Migratie-assistent).

JJmac:
Eventueel iets met iCloud mogelijk?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie