Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Mysterieuze problemen opstartschijf: soms wel, soms niet. SOLVED

(1/5) > >>

Guppi:
Hallo! Ik heb een probleem met mijn opstartschijf.
Ik zal proberen zo volledig mogelijk te zijn.Ik heb een iMac gekocht in december 2009. EDIT: blijkt december 2008 te zijn.Deze Mac heeft het altijd prima gedaan. Maar op een dag kreeg ik bij het opstarten het mapje met het vraagteken. De opstartschijf kon niet worden gevonden. Ik heb de Mac uit gezet, en weer aan, en toen was er niets meer aan de hand.Later had ik het nog eens, en nog eens, maar behalve dat het enigszins zorgwekkend was, had ik nog geen problemen. Mijn Mac viel nooit uit, ik kreeg die melding alléén soms als ik mijn computer opstartte en een reboot werkte altijd.Ik kreeg de melding steeds vaker en begon te backuppen (godzijdank). Toen wilde ik hem updaten van Leopard via Snow Leopard naar Lion. Toen ik Snow Leopard wilde installeren zag hij de schijf weer niet. Ik heb toen via de helppagina van Apple allerlei opdrachten uitgevoerd, zoals veilig opstarten (werkte niet), schijfkeuze (werkte niet), opstartbeheer (werkte niet), PRAM resetten (werkte niet). Een klap op de achterkant van mijn Mac werkte wel. Dus ik heb Lion uiteindelijk met succes geïnstalleerd.Geen problemen meer gehad, en ik zet de Mac elke nacht uit en 's morgens weer aan. Maar gisteren kreeg ik na drie weken de melding weer voor het eerst, en vandaag wil hij gewoon écht niet meer opstarten. Ergens op dit forum las ik nog dat ik de stekker er een paar uur uit moest halen, maar ook dat helpt niet. Ik houd alt ingedrukt bij het opstarten en zie alleen mijn Time-machineschijf. Zowel mijn interne als mijn externe harde schijf zie ik niet.Goed, als dat ding stuk is moet er een andere schijf in. Maar waarom doet hij het soms wel en soms niet? Ik dacht aan een los contactje, maar waarom valt hij dan nooit uit? Het geeft alléén problemen bij het opstarten.Zo, nu ga ik duimen dat dit een bekend probleem is.  :cheesy: (Bewerkt door Guppi om 15:04, 23-02-2012)(Bewerkt door Guppi om 19:11, 23-02-2012)(Bewerkt door Guppi om 8:49, 24-02-2012)

Esquare:
Kan geen iMac G5 zijn. En het is niet verstandig om systeemupdates te draaien als je steeds vaker opstartproblemen hebt, maar dat terzijde.Die externe schijf is wel een schijf waarvan je zou kunnen opstarten? Of is het een data-schijf? Al geprobeerd om op te starten van de installatie-dvd die bij je iMac hoort? Daarmee zou je Schijfhulpprogramma kunnen opstarten.

Guppi:
Bedankt voor je reactie!Ik zat ernaast, ik heb hem om precies te zijn gekocht op 18 december 2008 (24-inch Early 2008).Helaas is de externe schijf geen schijf waarvan ik kan opstarten. Ik heb ook geprobeerd hem op te starten met de installatiedvd, maar die ziet de schijf ook niet, dus ik kan niets met het schijfhulpprogramma.

Esquare:
Tja, toen het nog zo af en toe werkte, had je de kans om te checken wat er mis zou kunnen zijn met die opstartschijf, maar dat wordt lastig nu. Tenzij iemand anders een briljant idee heeft zou ik zeggen: vervangen die harde schijf en je TM-backup daarop installeren.

Guppi:
YES!! Hij doet het ineens!!
Dus vertel, wat kan ik doen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie