Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Schijf word soms niet, soms wel herkend

(1/5) > >>

FPennings:
Hoi,

Even een vraag.
Ik heb in mei mijn Macbook pro 2017 model gereed willen maken voor verkoop door hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Hierbij is de harde schijf kapot gegaan. Nu heb ik hem al een paar keer met de nieuwe schijf opnieuw ingesteld, en soms geeft die bij schijf hulpprogramma’s wel de schijf weer en kan ik dus de nieuwe software wel downloaden, en soms (zoals nu) geeft die hem niet weer. Iemand die mij verder kan helpen?

Schijf word soms niet, soms wel herkend

nnsa:
Heb je hier iets aan ?

https://support.apple.com/nl-nl/HT210898

Zonder meer te weten over de vervangen schijf (Merk / type, hoe geformatteerd, door wie vervangen), welke versie besturingssysteem etc. is hier weinig over te zeggen.

En welke procedure is gevolgd om de vervangen schijf weer operationeel te maken ?

Is misschien dezelfde fout gemaakt, waardoor de schijf weer defect is geraakt ?

FPennings:
Deze harde schijf is geplaatst (zie foto)

Maar ik zie de schijf dus niet in het schijf hulpprogramma. Soms wel en soms niet, en nu dus niet.

Fledging_Feather 512GB Solid state PCI- Express schijf

boiing:
Je bedoelt deze? Die zit niet standaard in een MacBook, dus vertel eens wat meer, bijvoorbeeld: heb je zelf deze SSD erin gezet, heeft ie eerder wel gewerkt?

Je zegt dat 'de harde schijf kapot is gegaan'. Bedoel je dan de schijf die er oorspronkelijk in zat/zit? Een schijf gaat niet kapot door de MacBook naar fabrieksinstellingen te zetten, wat is er gebeurd met die HDD?

FPennings:
Yes, die ja. Mijn vader heeft hem er ingezet, en heeft het wel gedaan. En begrijp me niet verkeerd, hij werkt gewoon zodra de computer helemaal ingesteld is.

Ja de schijf die er oorspronkelijk in zat, die hebben we vervangen door deze nieuwe. Ik heb de laptop echt nooit intensief gebruikt, ook maar weinig gebruikt maar van de een op de andere dag stopte die er mee.

Het probleem zit alleen bij het instellen van de computer. Ik wilde hem namelijk verkopen maar telkens net voor verkoop kon het niet doorgaan door dit probleem… echt zonde want als die ingesteld is is het gewoon goed.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie