Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Spatiebalk toetsenbord MacBook Pro doet rare acties

(1/2) > >>

Iris1969:
hoi,

mijn toetsenbord van de  MacBook Pro uit 2021 doet dingen die ik niet wil....
En dan gaat het met name om de spatiebalk-acties.
Hij geeft soms geen spaties, vormt blauwe vakken (alleen de lijnen) en slaat soms regels over.
Opnieuw opstarten helpt soms, maar tijdelijk. Gebeurt met name bij whatsapp desktop maar ook bij andere programma's zoals mail.

Het is ontstaan nadat ik elders een extern toetsenbord (apple) had geïnstalleerd. Die is nu niet voorhanden en niet aangesloten.
Verder had de upgrade gedaan.

Heb al diverse google-sessies, resets en andere instellingen toetsenbord gedaan. Maar helaas. Ook is er al stevig schoongemaakt.

Iemand de gouden tip? (dit bericht is overigens op een vaste Mac getypt)

Sypie:
Kun je eens goed blazen/stofzuigen en kijken of er rommel onder de spatiebalk weg te halen valt? De hele platte toetsenbordjes zijn best gevoelig voor wat rommel onder de toetsen.

Flix:
Tja, dan toch even deze test uitvoeren:
maak een nieuwe gebruiker aan op die MB, en log daarop in. Kijk of dan hetzelfde probleem optreedt. Zo ja, dan lijkt het hardware of een macOS probleem te zijn. Zo niet, dan zal het een instelling of een conflict/corruptie in software zijn.

nnsa:
Los van de prima “Flix-test” tip, vraag ik mij af wat je aan een extern Apple Toetsenbord moet installeren, anders dan verbinden via BlueTooth, of de kabel aansluiten op een usb poort.

Heb je je toetsenbord instellingen allemaal (goed) doorgelopen (invoerbronnen) ?

Gebruik je soms iets als KeyboardMaestro en is er soms een toets-combinatie die parten speelt, of een toets-combinatie in een programma ?

En als niets helpt, zou je als laatste je toetsenbord voorkeuren kunnen verversen door onderstaand bestand naar je bureaublad te slepen (gebruiker / bibliotheek / preferences/)

Spatiebalk toetsenbord MacBook Pro doet rare acties

En daarna Macbook opnieuw opstarten. Heeft het niet geholpen, dan kan je je oude voorkeuren terugzetten en weer opnieuw opstarten.

Flix:
Iris is vast weer naar 1969 verdwenen: een probleem posten en nooit meer terug keren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie