Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

SSD inbouwen in iMac: verloopkabeltje nodig?

(1/2) > >>

Jakko W:
Vanwege recente problemen met m’n harde schijf heb ik een setje gekocht om een SSD te monteren in m’n iMac van 2019. Ik ben gaan zoeken en kwam uit bij onlinemacwinkel.nl, waar ik deze set gekocht heb omdat daarin alles lijkt te zitten dat nodig is (en dingen die ik al heb, maar dit was goedkoper dan los te kopen wat ik nog niet had).

Maar als ik op iFixit kijk hoe ik die SSD moet plaatsen, wordt daar gezegd dat er een verloopkabeltje nodig is met een temperatuursensor eraan. Dit zit niet in de ombouwset die ik heb gekocht, maar wél in een andere die daar ook verkocht wordt.

Heb ik dat kabeltje ook nog nodig, of wordt de functie ervan verzorgd door het adapterframe dat in „mijn” set zit? Ik zou dat graag weten voordat ik de computer open- en weer toemaak en er dan pas achter kom dat ik het toch nodig had.

Sypie:
In deze handleiding is te lezen en te zien dat men er een kabeltje tussen zet met een temperatuursensor. Dus ja, die lijkt me wel nodig om het blazen van je Mac te voorkomen. (uiteraard kun je dit met software regelen aangezien een SSD niet echt warm gaat worden...)

boiing:
Volgens mij hoeft het vanaf model 2019 niet meer:

https://forums.macrumors.com/threads/imac-2019-thermal-sensor-needed-or-not.2208088/

..vandaar ook het jaartal in de benaming van jouw setje. Kan dat niet met praktijkervaring bevestigen en weet het niet 100% zeker maar heb het eerder ook op andere plekken gelezen. Als je 'm niet meteen dichtplakt kun je het eerst uitproberen.

Jakko W:
Goed idee, laat ik dat maar proberen …

iDick:
Diverse iMac’s vanaf late 2012 voorzien van een SSD, hierbij was een extra temperatuursensor niet meer nodig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie