Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Tweedehands MacBook/ Pro/ Air met vlindertoetsenbord afrader?

(1/3) > >>

Jurriaan:
Ik overweeg een tweedehands MacBook aan te schaffen. Nu zijn er in de loop der jaren de nodige klachten geweest over dit toetsenbord. Apple erkend dit en laat dit toetsenbord binnen 4 jaar na aanschaf herstellen.
Echter daarmee is dit probleem toch niet uit de wereld?
Toetsen dan wel toetsenbord kan toch nog steeds defect geraken?
Bij de aanschaf van een tweedehands MacBook vind ik dit niet een heel aantrekkelijk idee.
Storm in een glas water of een reële reden om een dergelijk MacBook niet aan te schaffen?

GeorgeM:
Als je de prijs goed is (lees: laag) dan kan het de moeite waard zijn.

Verder moet je niet iemand zijn die vaak vieze vingers heeft of eet boven z'n laptop en van een toetsenbord met erg weinig 'travel' houden.

Ik vond het vlindertoetsenbord het prettigste wat ik ooit op een MacBook heb gehad, maar lang niet iedereen was er een fan van.

Heb nu MacBook Pro 2019 in gebruik, het toetsenbord daarvan is ook prima.

fixar:
Er is een reeële kans dat zoiets weer voorkomt wanneer je kiest voor een MacBook die is uitgerust met zo'n butterfly toetsenbord. Nieuwere generaties hebben daar geen last meer van.

Dus interessant is wat voor machines je op het oog hebt. Daarbij speelt natuurlijk ook mee welk budget je kunt vrijmaken en wat je eisen zijn met betrekking tot Opslagcapaciteit en Geheugen/RAM.

Houd er ook rekening mee dat er inmiddels een hele nieuwe generatie Apples is die is uitgerust met M1/M2 processoren en dat in de toekomst de verdere ontwikkelingen steeds meer gericht worden op die M-procesoren. Er komt dus een moment dat er geen updates meer komen voor Intel-gebaseerde systemen. Dit heeft logischerwijs ook invloed op de te verwachten gebruiksduur.

GeorgeM:

--- Citaat van: fixar, 20 september 2022 - 21:26 ---Houd er ook rekening mee dat er inmiddels een hele nieuwe generatie Apples is die is uitgerust met M1/M2 processoren en dat in de toekomst de verdere ontwikkelingen steeds meer gericht worden op die M-procesoren. Er komt dus een moment dat er geen updates meer komen voor Intel-gebaseerde systemen. Dit heeft logischerwijs ook invloed op de te verwachten gebruiksduur.

--- Einde van citaat ---
Goed punt.

Sypie:
Het heeft geen invloed op de gebruiksduur. Het heeft wel invloed op de ondersteuning, die stopt op een gegeven moment. Wat nog steeds niet wil betekenen dat je Mac stopt met werken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie