Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Welke Mac mini M2?

(1/3) > >>

lions193:
Goedemorgen,

Het wordt nu echt tijd om mijn iMac 27 uit 2009! te vervangen. Ik ga voor de mac mini maar welk model heb ik nodig? Ik gebruik het alleen voor surfen en de normale dingen. Geen zware applicaties of videobewerking. Wel wat voor foto's maar die wil ik allemaal op een externe schijf gaan bewaren.

Nu zie ik video's op Youtube voorbij komen waarin wordt gezegd dat het instapmodel ruim voldoende is voor de dagelijkse gebruiker. Upgraden naar 16gb en 512 zou niet nodig zijn. Klopt dat?

Franky2002:
Upgraden achteraf naar meer intern geheugen kan niet meer. Je moet van te voren uitvissen wat je (in de toekomst) nodig denkt te hebben. Als je er weer 15 jaar mee wil doen (respect!) is 16 misschien wel beter. Applicaties worden toch steeds zwaarder en de toename van AI kun je in dit geval ook ondervangen. Dat zal ook behoorlijk op het geheugen gaan drukken.

lions193:
Ok en 256gb is wel voldoende neem ik aan als je foto's etc op een extrene schijf gaat bewaren? Ik ga daar idd geen 15 jaar mee doen maar een nieuwe iMac vind ik nu gewoon te duur.

boiing:
De beste indicator daarvoor is kijken wat je nu in gebruik hebt, en daar een flinke marge bij optellen voor de toekomst.

iSan:
Ik zou 256GB zo laten, maar wel investeren in 16Gb werkgeheugen. Maar ik spreek voor mezelf, want ik heb geen 128.638 foto's en 10.638 films op computer staan... (wat dat betreft heeft @boiing inderdaad al gezegd)

Wel heb ik externe SSD schijf (T5 Samsung), voor geval dat ik ruimte even nodig heb.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie