Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

Welke monitor bij nieuwe Mac mini?

(1/32) > >>

Alvinus:
Ik aas op de nieuwe Mac Mini. Daar moet ook een monitor bij. De uitgangen die Apple daarvoor bestemd heeft, zijn de Thunderbolt/USB-4 of de HDMI 2.0

Jarenlang heb ik me niet meer druk gemaakt om displays, want ze kwamen vanzelf mee met mijn iMacs. Nu is dat dus wel even een dingetje. Er staan veel leuke 24 inch monitoren tweedehands en/of refurbished op Marktplaats en zelfs splinternieuwe gaan soms voor minder dan 200 euro weg. Ik ben echter nog van VGA, DVI en de mini-displayport en niet zo op de hoogte van zaken als verbinden via USB-C, beperkingen bij HDMI (1.4? 2.0?) en dergelijke.

Ik hoef niet grafisch te ontwerpen, maar beoefen Logic Pro, kijk graag naar mijn foto's en naar films op Netflix. Ik zet filmpjes liefst op de hoogst beschikbare resolutie.

Kan ik gewoon zo'n leuk hdmi-Delletje voor 89 euri scoren, of doe ik dan de mogelijkheden van de nieuwe Mac Mini tekort?

Of heeft iemand een fantastische tip, waarmee ik voor een bescheiden bedrag toch een leuke nieuwe monitor koop, die bovendien uit de mini haalt wat zij aan moois te bieden heeft?

Uw adviezen worden zeer op prijs gesteld!

puk1980:
Bescheiden bedrag. Hoeveel wil je uitgeven?

Een goede monitor voor een bescheiden bedrag (€169) is deze bijvoorbeeld:

https://tweakers.net/pricewatch/1422246/philips-e-line-245e1s-zwart.html

https://nl.hardware.info/artikel/9749/philips-245e1s-review-kleine-1440p-monitor-blinkt-uit-met-beeldkwaliteit


En als je even wacht tot de Black Friday week (eind November) kun je deze nog een stuk goedkoper scoren.

Alvinus:
Ja, dat is zo'n bescheiden bedrag! En dit baasje maakt gebruik van wat de Mini aan video uitvoert, neem ik aan.

puk1980:
Jazeker.

https://everymac.com/systems/apple/mac_mini/specs/mac-mini-m1-8-core-2020-specs.html


--- Citaat ---Connectivity includes 802.11ax Wi-Fi 6, Bluetooth 5, two Thunderbolt 3/USB 4 ports (USB-C connector), two USB-A ports (up to 5Gb/s), an HDMI 2.0 port, Gigabit Ethernet, and a 3.5 mm headphone jack.

--- Einde van citaat ---

Timotheus:
Ik mag en wil me niet bemoeien met wat iemand wil uitgeven, maar ……… een goede monitor gaat wel héél lang mee. Als je de Mini die je nu gaat kopen te grave hebt gedragen, en die daarna ook, heb je die goede monitor nog steeds. En heb je daar al vele malen 365 dagen plezier van gehad.

Zelf heb ik vijftien of meer jaren geleden een Eizo FlexScan gekocht. De prijs ben ik vergeten, maar goedkoop was hij niet, nee. Maar inmiddels is hij aan zijn derde Mac gekoppeld, en ik heb nooit overwogen een andere te kopen. Gewoon niet nodig. En dat terwijl ik t.a.v. kleurweergave e.d. best wel kritisch ben.

Zelf zou ik juist op een scherm niet zo gauw bezuinigen. Just my two cents ……

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie