Supportvragen Mac > Hardware - Macintosh

(Zeldzame) Flikkering bij extern scherm verbonden met een M1 Mac?

(1/2) > >>

Mac Hammer Fan:
Ik heb een Dell 32 inch (U3223QE), prachtig scherm maar af en toe (gemiddeld 1 x per dag) heb ik een flikkerend beeld voor een halve minuut. Meestal gaat het zelfs vlugger weg als ik alle vensters sluit. Deïnstalleren van Dell Manager Software loste het grotendeels op maar compleet weg is het niet. Nu heb ik op andere fora dat probleem gepost en er werd mij gezegd door iemand dat het wel eens aan de Mac Studio zou kunnen liggen. Ik heb dat scherm namelijk aan twee computers verbonden. Via USB-c aan de Mac Studio treedt het verschijnsel op, maar via Display Port geconnecteerd aan mijn Mac Pro 2009 niet. Mijn vraag is daarom: zijn er nog M1 bezitters die sporadisch een flikkerend beeld op hun extern scherm hebben bij hun M1 Mac? En kan het kwaad voor het scherm?

Bestek88:
Benq PD3205U 4K 32 Inch Designer Monitor aangesloten op een MacStudio. Verbonden middels USB‑C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter. Tijdens activeren scherm (vanuit slaapstand) soms een korte flikkering, fractie van een seconde. Vervolgens prachtig stabiel beeld. Dus een herkenbaar geval met het verschil dat ik het zeer zelden ziet gebeuren.
Ik werk met Palette Master Element for Mac_V1.3.15_Mac voor calibratie scherm. Ik gebruik geen specifieke Manager software om monitor aan computer te verbinden.

Lijkt heel erg op een softwarematig probleem als de Dell manager het al iets heeft opgelost. En... ik ben zeker geen techneut op IT gebied  :sigh:

puk1980:

--- Citaat van: Mac Hammer Fan, 24 juni 2022 - 20:10 ---Ik heb een Dell 32 inch (U3227QE), ... Via USB-c aan de Mac Studio treedt het verschijnsel op, maar via Display Port geconnecteerd aan mijn Mac Pro 2009 niet.

--- Einde van citaat ---
Je bedoelt U3223QE waarschijnlijk.

Heb je al eens geprobeerd met een HDMI 2.x kabel tussen je Mac Studio en de monitor?


Normaal adviseer ik liever USB-C dan HDMI maar het is een experiment waard.

Mac Hammer Fan:
Ik wou een hdmi kabel kopen maar de Dell ondersteunt geen miljarden kleuren meer bij. 60 Hz. Ik heb wel een hdmi kabel van een 2k scherm maar die ondersteunt geen 4k.

puk1980:
Voor een paar euro kun je een experimentje eraan wagen. :smile:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie