https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
De tijd gaat snel, het is alweer bijna september. Dat betekent ook dat er nieuwe iPhone modellen aan zitten te komen. De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren.

Hét moment dus om een overzicht te maken van de sterkste geruchten en verwachtingen voor de iPhone’s van 2018. Deze week vertel ik welke nieuwe iPhone modellen we in september kunnen verwachten.

https://www.passionsupport.nl/wp-content/uploads/2018/08/iPhone-2018-Geruchten.png


iPhone X 2018

Er is een hele grote kans dat de iPhone X een update krijgt. De iPhone X 2018 zou hetzelfde 5,8″ O...
12 augustus 2018 - 17:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EnergySaver-icoon.jpg
Onderweg zijn kan heerlijk zijn. Voor vakantie, lekker op de camping of voor langere tijd ‘on the road’. Flexwerken, in een (camper)busje wonen en/of werken en wereldreizen maken is helemaal van deze tijd. We willen ontdekken en avontuur. Ook wij zijn daar mee bezig.

Maar als je onderweg wilt doorwerken loop je al snel tegen twee problemen aan: het gebrek aan internet en stroom. Zeker als je langer onderweg bent of voor een tijdje in een afgelegen gebied verblijft is dat niet altijd voorhanden. Voor de iPhone en iPad zijn er talloze opties, maar wat doe je als je MacBook leeg is? Deze week vertel ik hoe je je MacBook op kunt laden als je onderweg bent en toch wilt werken.

[url=https://www.passionsuppo...
4 augustus 2018 - 20:29

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Oog-icoon.jpg
Je kunt zien wat er zich thuis afspeelt als je er niet bent, er zit een bewegingsmelder in voor ’s nachts en je kunt hem koppelen aan andere slimme apparaten, zodat de lampen automatisch aangaan als er beweging is. De voordelen van een IP-camera zijn duidelijk, maar de mogelijkheden verschillen.

Voorheen waren deze camera’s vaak onbetaalbaar, omdat ze verbonden moesten zijn aan centrales van bewakingsdiensten. Dat betekende dat je de camera moest installeren, een verbinding moest laten maken met de centrale en dat je de beveiliging moest inhuren. Met de komst van apps, betaalbare technologie en het internet is de nieuwste generatie IP-camera’s ook voor een veel groter publiek beschikbaar. Zo wordt iedere kamer veel veili...
2 augustus 2018 - 09:32

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Numbers2013-icoon.jpg
Apple heeft het derde kwartaal van hun gebroken boekjaar weer met een nieuw record afgesloten, extra indrukwekkend omdat Apple het bedrijf is dat in de afgelopen jaren dat keer op keer al deed. Afgelopen kwartaal was het beste derde kwartaal voor Apple ooit, met een omzet van maar liefst 53,3 miljard.

Dit nieuwe record werd onder andere behaald doordat er wat meer iPhones verkocht werden, 41,3 miljoen, hetzelfde kwartaal een jaar geleden was dat 41 miljoen. Het was vooral de gemiddelde verkoopprijs van iPhone die enorm steeg, van 605,62 gemiddeld vorig jaar naar 724,12 dollar gemiddeld nu. Daardoor steeg de omzet voor iPhones van 24,8 naar 29,9 miljard dollar.
...
1 augustus 2018 - 17:10

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Apple lanceert vrijwel elk jaar nieuwe producten. En als MacFreak blijf je natuurlijk graag up-to-date. Maar eerlijk is eerlijk: vriendelijk voor je portemonnee is het niet.

Heb je net al je spaargeld gestoken in de iPhone X of de nieuwste MacBook, komt er over een paar maanden mogelijk weer een nieuwe versie of een ander Apple-product dat je graag wilt hebben. Dan heb je de keuze: een jaartje overslaan, spaargeld investeren of de gok wagen en geld lenen om je Apple honger te stillen. In dit artikel lees je alles over de laatste optie. Die in de praktijk ook daadwerkelijk het best de laatste optie kan ...
30 juli 2018 - 17:19

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/EnergySaver-icoon.jpg
De zomer is in volle gang. De warmte houdt aan en de zon doet goed haar werk. Lekker als je vakantie hebt, maar als je productief moet zijn een hele uitdaging. Ook je MacBook kan last hebben van de warmte. Zeker als de temperatuur boven de 30 graden uitkomt.

Devices van Apple zijn over het algemeen gemaakt om goed te functioneren tussen de 10°C en 35°C. Hierboven zullen ze niet zomaar kapot gaan, maar de prestaties gaan wel naar beneden. Dat betekent echter niet dat je de Mac boven deze temperaturen niet meer kunt gebruiken, maar wel dat je hem een handje kunt helpen. Deze week geef ik 8 tips om je MacBook (Air/Pro) cool te houden tijdens warm weer.

[url=https://www.passionsupport.nl/wp-content/upload...
28 juli 2018 - 17:54

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Apple-T2-logo-icoon.jpg
Een Kernel Panic is ongeveer het vervelendste wat je kan overkomen op een Mac. Middenin je werk loopt in één keer je hele Mac vast en als je geluk hebt is er niets verloren gegaan, maar dat is vooral afhankelijk van het programma waarin je aan het werk bent.

Het lijkt er op dat Apple’s T2 procesor, die in de iMac Pro en nieuwe MacBook Pro modellen zorgt voor extra veiligheid, in sommige gevallen verantwoordelijk is voor het veroorzaken van Kernel Panics. Voorbeelden daarvan zijn op verschillende plekken op het web te vinden, bijvoorbeeld hier, [url=https://venturebeat.com/2018/07/25/apple-t2-chip-blamed-fo...
28 juli 2018 - 10:59

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Samsung_Logo.jpg
Terwijl het Gorilla Glass van Corning almaar sterker aan het worden is blijft het toch glas, een relatief zwaar materiaal dat bij een grote impact uiteindelijk toch altijd het loodje zal leggen.

Mogelijk dat Samsung daar een antwoord op heeft, dit bedrijf heeft net een demonstratie gegeven van een buigbaar OLED scherm gecombineerd met plastic dat ook buigbaar is. Dat kan erg grote klappen overleven, bijvoorbeeld met een hamer, zoals je in de video hieronder zelf kan zien.


Dit scherm is inmiddels trouwens [url=https://www.theverge.com/circuitbrea...
27 juli 2018 - 12:21

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
Apple heeft een nieuwe commercial uitgebracht waarin stevig geïnvesteerd is door de afdeling voor de special effects, waarmee duidelijk gemaakt wordt hoezeer een iPhone X je naar een andere wereld kan verplaatsen.

De game die je de hoofdpersoon ziet spelen is Vainglory 5V5, maar dat heeft er op het scherm van de iPhone X nog nooit zo goed uitgezien. Naast de nadruk op de kracht van de A11 Bionic processor in de iPhone X brengt de commercial ook het multitasking goed in beeld, niet alleen doordat er meldingen binnenkomen tijdens de game, ook kan hij ondertussen snel even boodschappen beantwoorden.


De game [url=https://itunes.apple.com/nl/app/vainglory/id67146...
26 juli 2018 - 05:30

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Een week geleden kon je hier lezen dat YouTuber Dave Lee had ontdekt dat de nieuwe MacBook Pro met de duurste Core i9 processor de beloofde snelheid niet haalde en erg snel te warm werd.

De vraag was of dit te maken had met het fysieke ontwerp van de MacBook Pro, of dat het om een fout in de software ging. Inmiddels kunnen we met zekerheid zeggen dat het probleem in de software zat. Want Apple heeft ondertussen een update uitgebracht, en die blijkt het probleem helemaal ...
25 juli 2018 - 08:16

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/iPhoneX-icoon.jpg
De afgelopen jaren waren er altijd wel een paar analisten te vinden die van mening waren dat Apple goedkopere modellen moest uitbrengen om te kunnen overleven en de concurrentie met Android vol te kunnen houden.

Dat de analisten met die mening weinig van het bedrijf in Cupertino begrepen hebben werd nog eens overduidelijk toen Apple precies het tegenovergestelde deed: met de iPhone X bracht het de duurste smartphone in grote oplage tot nu toe uit. En het verhaal daarna is bekend, de iPhone X is overduidelijk een schot in de roos gebleken.

[img]https://i1.wp....
24 juli 2018 - 11:28

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Chrome_Browser_Icoon.jpg
Tot nu toe laten browsers zien als een website beveiligd is met HyperText Transfer Protocol Secure, waarvoor we normaal gesproken allemaal de afkorting https gebruiken, een slotje zien in de bovenbalk.

In een poging om het web weer iets veiliger te maken gaan browsers nu waarschuwen als een website niet met https beveiligd is, Google's Chrome browser gaat dat als eerste doen in versie 68 (komt later vandaag uit). Maar let op, https hoeft helemaal geen garantie te zijn dat de site ook echt goed beveiligd is, zoals in de video hieronder te zien is....
24 juli 2018 - 10:45

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Sygic-icoon.jpg
Hoewel Apple's Kaarten-app of Google Maps vaak prima voldoen, zijn er ook genoeg momenten wanneer je graag een navigatie-app zou willen hebben waarin je ook offline kaarten kan gebruiken. Bijvoorbeeld op een plek waar je voor de data moet betalen, of op plaatsen waar geen bereik is.

Dat was één van de redenen waarom het nieuws in april van dit jaar dat Navigon is gestopt met het ontwikkelen van hun navigatie-app veel van ons niet erg blij maakte. Maar er zijn nog steeds andere apps die offline kaarten hebben, waarvan Sygic inmiddels een...
24 juli 2018 - 09:09

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/MacBookPro-TouchBar2016.jpg
Sinds Apple in oktober van 2007 OS X 10.5 Leopard uitbracht met daarin Time Machine hebben we kunnen zien dat het maken van backups min of meer standaard is geworden, onder andere omdat Apple het zo ontzettend makkelijk heeft gemaakt.

Dat maken  van een backup wordt nog een stuk belangrijker als je een MacBook Pro 2018 hebt. Want waar de twee voorgaande modellen nog een aansluiting hadden waarmee bij een complete crash de data vaak nog van de SSD gered kon worden door medewerkers van Apple, is die aansluiting op de nieuwe modellen met Touch Bar helemaal verdwenen.

[url=http:///modules/news/images/zArt.App...
23 juli 2018 - 13:07

https://www.macfreak.nl/modules/news/images/Google_Logo.jpg
Google kreeg recent een recordboete van de Europese Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager van maar liefst 4,34 miljard euro. Daaraan was ook nog een mogelijke dwangsom verbonden van 5 procent van de omzet van Google's moederbedrijf Alphabet.

Google wordt hier onder andere zo hard aangepakt omdat Android open source is, en Google de regels van de open source wereld met voeten treedt. Want zelf ontwikkelen wordt afgestraft, ook als dat op[ basis van open source is. Dat probleem zou opgelost kunnen worden als Google over een paar jaar het besturingssysteem waar binnenshuis aan gewerkt wordt in gebruik zou gaan nemen. Die binn...
23 juli 2018 - 12:46
Pages: [1] 2 3 4 ... 218